Бившата приятелка на Лубиц: Искаше цял свят да научи името му

110186-andreas-lubic

Ако е свалил самолета, то е защото е разбрал, че заради здравословни проблеми няма да се сбъдне голямата му мечта да работи в „Луфтханза“ като командир на екипаж и пилот на далечни полети, казва Мария В.

Андреас Лубиц, вторият пилот, за когото се предполага, че е причинил катастрофата на самолета на „Джърмануингс“ във френските Алпи, казал на бившата си приятелка, че един ден целият свят ще научи името му. Това твърди самата приятелка –  26-годишната стюардеса Мария В., в интервю, публикувано днес в германския всекидневник „Билд“.

Щом чула за катастрофата, тя си спомнила думите на Лубиц: „Един ден ще направя нещо, което ще промени цялата система, целият свят ще научи името ми и ще го помни“.

Ако е извършил подобно нещо, то е защото е разбрал, че заради здравословни проблеми няма да се сбъдне голямата му мечта да работи в „Луфтханза“ като командир на екипаж и пилот на далечни полети, казва Мария В.

Тя обяснява пред „Билд“, че се разделила с Лубиц, тъй като ставало все по-ясно, че той има проблем.„Когато спорехме за нещо, той избухваше и ми крещеше. През нощта се будеше и викаше: „Пропадаме“, защото имаше кошмари“.

Вчера следствието разкри, че вторият пилот е трябвало да бъде в отпуск по болест в деня на катастрофата, но е скрил болничния си лист. Документът беше намерен накъсан на парченца в дома му. Иззетите при обиска други документи подкрепят тезата, че младият мъж е криел заболяването си от своя работодател и от колегите си.

АФП цитира „Зюддойче цайтунг“, че болничните листове на Лубиц изглежда са подписани от невролог и психиатър.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене