IT проект на община Струмяни получи специалната награда на традиционната годишна церемония “ИТ проект на годината” на Computerworld България

11007438_803074179746963_515059429_n
Най-малката по численост община Струмяни  и най-голямата община в България – София застанаха рамо до рамо, за да получат изключително престижните специални награди на  най-влиятелния източник на информация, предназначен за висшето и средно ИТ ръководство на малки, средни и големи компа­нии, ИТ мениджъри от държавния и частния сектор, професионали­сти във всички сфери на ИКТ – Computerworld България.

imgo

Наградите им бяха връчени  от Недялка Йоловска, управляващ директор на ICT Mеdia,  на стилна церемония в хотел „Хилтън” – София  на 25 февруари в присъствието на зам. министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията  Валери Борисов,  ръководители на компании и представители на най-бързоразвиващия се компонент от българската икономика.

Наградата на община Струмяни получи IT специалистът Стоян Петков  за въведените електронни разплащания, Столична община получи признание на реализирания Call център, който регистрира сигнали на граждани

.           Носители на голямата награда в корпоративния и публичния сектор станаха проектите на ЗАД Алианц България за внедряване на BPM система-интегрирана с модерна DMS система и с основната застрахователна (core) система на дружеството и  проектът на Софийския университет за Е-дистанционно обучение – в педагогическите специалности на СУ чрез Интегрален университетски център за изследване, създаване и осигуряване на качество на електронното учене в разнообразен образователен контекст (ИУЦЕО) е нова организационна структура в Софийски университет създадена през 2009 г. в партньорство с 13 факултета и екип от 35 преподаватели от СУ. Ръководител на ИУЦЕО е проф. д-р Румяна Пейчева-Форсайт.

Сред носителите на голяма­та награда са БИМИС в Агенция „Митници“, системата на НЕК, ИС ”Отворена администрация Ва­рна”, диспечерската GPS систе­ма в Софийски градски транспорт. С приза „ИТ проект на годината“ са отличавани още Национална­та система за спешни повиквания чрез номер 112.

Специална награ­да е получил проектът за въвеждане на IBAN. През 2012 г. победители в конкурса станаха “Интегрирана система за наблюдение на българо- турската граница” на ГД „Гранич­на полиция“ към МВР и въведена­та от „Електроенергиен системен оператор“ (ЕСО) система за дина­мично наблюдение на преносните възможности на електропрово­ди високо напрежение и мн. други.

“ИТ проект на годината” пред­ставя най-значимите ИТ реше­ния, реализирани в български ком­пании и публичния сектор, – сподели след церемонията Стоян Петков, а отличаването на проект на община Струмяни е факт, че за иновативните и съвременни технологии няма пространствени и териториални ограничения. Ние мерим сили с най-добрите и можем да бъдем пионери в електронните услуги въобще на територията на страната.”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене