Йордан Боздански: Направихме добра подготовка и вече гледаме към мача срещу “Беласица” в неделя

Йордан Боздански

Миналата седмица ти­мът на „Пирин“ (Гоце Делчев) завърши пред- сезонния си цикъл от приятелски мачове с две контроли, в които въз­питаниците на Йордан Боздански излязоха с доста кадрови пробле­ми, заради контузени футболисти. Незави­симо от всичко, според треньорския щаб имат основание да похвалят футболистите. В тима се завърна бившият ка­питан Петър Лазаров, който след близо две години отново е част от селекцията. По време на отсъствието си родени­ят в Копривлен халф се подвизаваше с екипите на Монтана и Черно­морец“, с чийто отбор разтрогна след края на есенния полусезон и няма да има проблеми да бъде картотекиран.

Според програмата за зимна подготовка втородивизионният тим се срещна и със съседите от „Места“ (Хаджиди­мово). Първият спаринг за неврокопчани бе с отбо­ра на „Септември” (Си­митли), който победи с 2:0 на стадиона в’ град Симитли. Мачът се игра при силен вятър. Допъл­нително неврокопчани бяха отслабени от лип­сата на Смаил Креболиев, Зефир Катунчев, Борис Боянчев и Христо Гоговски заради травми.

Резултатът в мача бе открит в 10-ата минута, когато след подаване на Методи Костов, Илиян Христов реализира мно­го красиво попадение в противниковата врата. Вторият гол бе отбеляз­ан от дузпа, след като бранител на неврокопчани игра с ръка в собстве­ното наказателно поле. Наказателният удар бе отсъден през второто полувреме след игра с ръка на защитник от „Пирин” (Гоце Делчев). Автор на попадението бе Анатоли Лулейски.

Три дни по-късно „Пирин“ (Гоце Делчев) срещна съименниците от Разлог на стадиона в Елешница, където съпер­ниците не успяха да си отбележат попадение и завършиха 0:0 в послед­ната контрола от подго­товката. Повече поводи за недоволство имаше в щаба на символичните домакини, чийто тре­ньор Димитър Соколов не скри критиките си. „Доволен съм от пред­ставянето ни в дефанзивен и неудовлетворен от играта в офанзивен план. Трябваше да сме по-съсредоточени и креативни в предни позиции, но не се случи. Нашият от­бор просто игра за 0:0,“ коментира кюстендил­ския спец, който направи само 4 смени, опитвайки максимално да доближи ситуацията до официа­лен мач.

През първата част не­врокопчани бяха по-ак­тивни и създадоха доста главоболия на против­никовата защита. Сашо Лачев и Стоил Николов пропуснаха от добри по­зиции, докато разложани обстрелваха от разстоя­ние пазената от Коста­дин Янев врата след шу­тове на Мартин Газиев и Йордан Юруков. След подновяването на игра­та гоцеделчевци напра­виха дежурните смени, подопечните на Йордан Боздански отново бяха по-дейни, независимо от отсъствието на конту­зените Румен Лапантов, Благой Пасков, Радослав Моллов, Хрсто Гоговски и Борис Боянчев. Цял мач за селекцията на третодивизионния от­бор игра завърналият се в тима Петър Лазаров. Много активен бе Смаил Креболиев, който се по­яви в игра през втората част. Именно той изведе Стоил Георгиев на чиста голова ситуация в 65-та мин., но не успя да пре­одолее противниковия вратар. След него по десния фланг сам сре­щу Диян Вълков излезе Иван Макриев, но удрът му мина покрай дясна- та греда. В 83-та отно­во Смаил Креболиев бе основата на поредната опасност за неврокоп­чани, извеждайки сам срещу вратаря Ибрахим Мехремски, който обаче на свой ред не успя да отрази целта.

„Доволен съм от изи­граната контрол. През целия мач стояхме добре и бяхме по-идейния от­бор. Жалко, че не успях­ме да отбележим, което трябва да коригираме до първия ни мач. Направи­хме добра подготовка и вече гледаме към пред­стоящия ни първи мач срещу „Беласица“ идна- та неделя,“ коментира старши треньорът на „Пирин“ (Гоце Делчев) Йордан Боздански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене