Лидерът Ведат Хюсеин от името на ДПС – югозапад : Остро осъждаме извършените позорни и осквернителни деяния върху Районно мюфтийство в гр. Гоце Делчев на 22.02.2015 г.

237-07-81-vedat-huseinДЕКЛАРАЦИЯ

От общинския съвет на ДПС, общ. Гоце Делчев и групата общински съветници от ДПС

С настоящата декларация:

– Остро осъждаме извършените позорни и осквернителни деяния върху Районно мюфтийство в гр. Гоце Делчев на 22.02.2015 г.

– С тревога констатираме зачестилите, нехарактерни за българското общество хулигански прояви и расизъм срещу мюсюлманските центрове в гр. Гоце Делчев.

– Изразяваме убеденост, че гражданското общество и политическите сили в общината

ще проявят толерантност и зрялост, като остро ще се противопоставят на тези недемократични и противозаконни актове, като кажат „Да на толерантността” и „Не

на омразата”, независимо от етническата принадлежност и религиозни убеждения.

– Изразяваме своята дълбока загриженост и тревога от подобни събития и се противопоставяме на всеки акт, който провокира проявата на етническа и религиозна омраза.

– Изразяваме категоричното си убеждение, че Република България в качеството си на член на ЕС е демократична държава с върховенство на закона и с гарантирани права и основни свободи.

– Движението за права и свободи и групата общински съветници от ДПС, с голяма тревога констатираме, че извършителите на няколкократни подобни прояви в рамките само на една година не бяха разкрити.

– Призоваваме всички държавни органи, които имат задължението да защитават гражданите и съблюдават спазването на законите в Република България, да използват всички законови средства за разкриване на извършителите и предотвратяване на бъдещи деяния, зараждащи расизъм.

Областен председател на ДПС

Ведат Хюсеин

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене