Шефът на НАП: Новият търг за емблемата на ЦСКА е изцяло в ръцете на синдика!

Провеждането на новия търг за емблемата на ЦСКА е изцяло в правомощията на синдика. Националната агенция по приходите (НАП) няма никакви законови правомощия да се меси в процедурата по търга. В този случай НАП е в ролята на страничен наблюдател. Това заяви пред БЛИЦ Бойко Атанасов, директор на Националната агенция по приходите.

Медията ни го потърси относно провалената процедура за търга в Борисовата градина. След екцесиите, които се разиграха в Борисовата градина, синдикът Дора Милева си хвърли оставката.

На въпроса на БЛИЦ – какво ще се случи, след оставката на синдика Милева, Атанасов бе категоричен: „Съдът трябва да избере нов синдик, който да организира тръжната процедура“.

За момента все още не е ясно кога ще се случи това, тъй като всичко е в ръцете на Софийския градски съд.

Попитан дали е готов тръжната процедура да се проведе в сградата на НАП, директорът на държавната институция отговори: „Новият синдик трябва да определи мястото на провеждане на търга. Може това да се случи където той реши, включително да бъде наета и зала. Разходите по наема ще бъдат приспаднати от постъпленията от търга“. Ивайло КРАЧУНОВ

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене