Подарък от ГЕРБ за БСП и ДПС в Гоце Делчев

56_3621222511

Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов направи подарък на управляваната от БСП и ДПС община Гоце Делчев. „На община Гоце Делчев беше прехвърлена собствеността върху трие­тажна административна сграда на ул. „Александър Стамболийски” №12 в гра­да. След реконструкция местната власт ще използ­ва сградата за задоволя­ване на жилищните нужди на картотекираните местни жители”, гласи официалното съобщение от правител­ствения пресцентър.

В действителност на този адрес се намира изоставена сграда, в която по времето на тоталитаризма функ­ционираше Дом за деца и юноши „Иван Кюлев”, прию­тяващ малолетни и непъл­нолетни учащи се от бедни семейства или сираци.

След 1989 г., и по-точно по времето на печално пред­ставилия се кабинет на Жан Виденов на бившите комуни­сти и настоящи социалисти, въпросната сграда бе прех­върлена като собственост на Министерство на правосъ­дието. ДДЮ-то и децата бяха преместени в бивш учениче­ски пансион на ул. „Иларион Макариополски”. Покойни­те днес, а тогава – главен прокурор Иван Татарчев и вътрешен министър Нико­лай Добрев пристигнаха за първа копка на новата сгра­да на Районен съд -Гоце Делчев, който днес се издига на мястото на двора за спорт и игра на бившето ДДЮ. Сградата на дома остана собственост на Министерство на правосъдието, но то така и не наме­ри време и пари да я ремонтира.

И в продълже­ние на около 18 години сгра­дата пустееше. В последните години падащи от покрива керемиди и парчета тухли от рушащите се комини застра­шаваха живота на минува­чите, но за щастие нямаше инциденти.

община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев е по­искала сградата със същия мотив, с които взе безвъз­мездно бившата казарма, а също така изяви апетит и за освободените от бившите гранични войски сгради и терени в края на града, пак за да осигури дом на бедни местни жители.

Интересното е, че упра­вляваната вече пет после­дователни мандата от БСП и ДПС община Гоце Делчев получава тази сграда като подарък точно при прави­телството на ГЕРБ и Бойко Борисов, а не при управле­нието на социалистите със Сергей Станишев, нито при доминирания от ДПС каби­нет Орешарски.

Въпросната сграда на ул. „Александър Стамболийски” 12 в Гоце Делчев определе­но се нуждае от сериозен ос­новен ремонт. Най-вероятно Общинска администрация ще запретне ръкави да пише проект и осигури финанси­ране на реконструкцията. Вероятно сградата ще бъде обновена и оползотворена по най-бързия начин, за да влезе в списъка с успехи­те на местната власт, които неизменно ще се изтъкват в предизборната битка през есента.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене