Днес стартира Планинско рали – Благоевград

Днес стартира Планинско рали – Благоевград, кръг от националния шампионат по планинско изкачване. Официалното откриване на състезанието е предвидено за 12:30 часа пред Ларго Мол, където ще се наредят автомобилите на всички участници. След обяд пък – от 14:30 часа, ще се проведат тренировките в три манша.

В неделя състезанието ще стартира от 10:00 часа отново в три манша, а награждаването е предвидено за 15:00 часа на старта на трасето. Трасето се затваря за автомобили 1 час преди старта и в двата дни, като между маншовете ще има дрифт шоу.

Ралито ще се проведе на обичайното трасе – пътя към село Делвино. Както E79news писа тази година организаторите от АСК „Диамо“, община Благоевград и партньори направиха сериозен план за възстановяване на трасето, като специално за надпреварата са поставени  около 300 метра нов асфалт. Други промени са изместването на старта спрямо предходните издания с 50 метра и допълнителни 200 метра към общата дистанция, като така състезателното трасе става точно 4 километра. Друга новост е и местоположението на сервизният парк, който е преместен в дворът на близкото до трасето училище.

35 автомобилни състезатели са заявили участие за тазгодишната надпревара в Благоевград.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене