Без категория

Изграждат нова подпорна стена на свлачището на пътя за Предел

106487-svlachishte-predel-03

Днес започна изграждането на нова подпорна стена на свлачището на пътя за Предел, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Благоевград. Ще бъде изградено ново подпорно съоръжение, тъй като участъкът от пътната лента със свлечена земна маса е много голям. Според  конструкторите и проектантите от пътноподържащата фирма  „Агромах “, укрепването  на старата подпорна стена ще излезе много по-скъпо отколкото направата на нова такава. Методът на изграждането на новата подпорна стена е  набиването на пилони, които ще  бъдат запълвани с бетон. Пътната отсечка ще бъде готова в рамките на 20 -30 дни. До тогава движението в проблемния участък, в който движението се осъществява само в едната лента  е обезопасено и гарантирано.

Както Е79 news писа  монтирана е светофарна уредба, която да регулира движението на автомобили, патрулни коли на Областна дирекция на МВР – Благоевград ще обезопасяват превантивно движението по пътя. Участъкът е обезопасен и движението се извършва в една лента. Дежурни служители от пътното управление ще докладват за състоянието на трасето денонощно.

Припомняме, че а 22 октомври тази година подпорната стена намираща се в село Градево поддаде и откъсна част от лентата на пътното платно в посока Предел. Високата 5 метра подпорна стена рухна в реката.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене