Вяра: 68-годишен увисна на лозницата си в село Крупник, по чудо роднини го свалиха секунди преди фаталния край

линейка

Кузман Серафимов не можал да прежали съпругата си, която преди година си отишла от този свят, не вървяла и кръчмичката му „Круп”

Роднини свалиха от въжето и спасиха от обесване 68-годишния Кузман Серафимов от симитлийското село Крупник. Инцидентът станал към 21:00 ч.миналата вечер, малко след вечеря. Когато се нахранил, бай Кузман станал от масата и казал на близките си, че ще излезе на двора да се поразтъпче. Това не направило впечатление на никого, тъй като възрастният мъж често имал навика след вечеря да се разхожда, понякога дори тръгвал към центъра на селото. Там сядал на биричка със своите приятели, разказват негови близки. Въпросната вечер обаче 68-годишният мъж имал друго намерение. След като известно време не се прибрал вкъщи, близките му излезли да го търсят. Именно в този момент те забелязали тялото му да виси на лозницата, освободили го от въжето и сигнализирали на тел. 112. Веднага на място пристигнала линейка, жизнените му показатели са стабилизирани и е настанен в МБАЛ-Благоевград до възстановяване на психическото му състояние. Предвижда се да бъде консултиран и от психиатър.

Близки до Бай Кузман твърдят, че от известно време той бил  изпаднал в състояние на тежка депресия. Преди година починала жена му, с която живеели много сплотено и задружно. Опитвал се да се държи, но му личало, че тежко преживява загубата. Имал проблеми и с малката кръчмичка, която държал в гаража си. Тя носела името „Круп” и била близо до къщата му. Като всички заведения в селото обаче, и неговата кръчмичка не вървяла и носела загуби. Напоследък често повтарял пред приятелите си, че не му се живее, тъй като не виждал смисъл да се събужда, без съпругата да е до него.

Кузман Серафимов има двама синове, те го подкрепяли, но не можели да компенсират липсата на съпругата му. Хората в Симитли го знаят като тих и хрисим човек, винаги готов да помогне с каквото може.

Това е втори случай на опит за самоубийство в рамките на няколко часа. Припомняме, че вчера жена на 73 години от град Рила се опита да скочи от моста над жп линията при входа на Благоевград в съседство с квартал „Грамада”, но бе спасена от случайно минаващи младежи. Шефът на СПО в Благоевград д-р Владимир Рабаджийски твърди, че напоследък все повече хора прибягват до решение за самоубийство поради напрегнатия живот и тежката икономическа криза.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене