Connect with us

Новини

Близо 40 заразени с COVID-19 работници в „Пирин-Текс”, фирмата започва работа утре

Published

on

Между 35 и 37 работници на най-голямата шивашка фабрика в Пиринския край – „Пирин-Текс” в Гоце Делчев, са заразени с коронавирус. Това съобщи днес германският собственик на предприятието – Бертрам Ролман. Направени са PCR тестове на всички 1300 служители на фирмата в специализирана клиника в Гоце Делчев. Ролман организира тестването на хората за своя сметка. „Вече са ясни резултатите от всички направени тестове. Заразените с коронавирус са поставени под карантина. Ние обаче ще започнем работа в понеделник, 20 юли, с тези, които са с отрицателни резултати. Почти цяла седмица фабриката беше затворена заради установените първи случаи на наши служители с COVID-19”, сподели Бертрам Ролман.

Той увери, че всеки ден е във връзка с експерти от Регионалната здравна инспекция в Благоевград. В предприятието се извършват всички необходими дейности, за да се гарантира безопасността на работниците. Работните места са раздалечени, за да се спази нужното отстояние, прави се дезинфекция във всички помещения по 2-3 пъти на ден.

„Трябва да започнем работа, защото бавим поръчки, а това не е коректно спрямо нашите партньори”, допълни германският предприемач. Фирмата на Ролман от 1993 година развива успешно своята дейност в Гоце Делчев и изнася продукцията си за едни от най-големите модни фирми в света.

 

коментара

Новини

Преминаваме към зимно часово време и местим стрелките с час назад от 25 октомври

Published

on

Есента е вече тук и дните започват да се скъсяват все повече, слънцето залязва по-рано и усещаме промяната във времето. Съвсем скоро предстои да преминем към зимното часово време и да върнем часовниците един час назад, пише actualno.com.

В 4:00 часа сутринта на 25 октомври (събота срещу неделя) сменете всички часовници у дома с един час назад. Това означава, че 4:00 часа ще стане 3:00 часа и ще имаме един час повече сън, което ще ни даде възможност по-лесно да преминем към зимно часово време 2020 година.

Лятното часово време е въведено, за да се намалят разходите за електричество като използваме повече естествена светлина. Всяка държава сама решава дали да премине към смяната на часовете, затова ако пътувате в чужбина непременно проверете какво е часовото време в държавата, която искате да посетите.

Предлагаме ви няколко съвета как по-лесно да се приспособите към зимно часово време 2020:

1. Започнете да ставате с 30 минути по-късно още в началото на месец октомври, така ще сте подготвени за промяната в часа и няма да ви повлияе толкова на биологичния часовник.

2. Разхождайте се по-често на слънце и чист въздух, което ще повиши нивата не мелатонин в организма ви и ще ви накара да се почувствате по-добре.

3. Спортувайте активно – умората от спорта дава на всеки организъм по-добър сън и сутрин няма да се чувствате по-малко отпочинали, а заредени с енергия.

4. Закусвайте сутрин, за да дадете на организма си сили и да се чувствате бодри, независимо от часа, в който сте станали.

коментара

Continue Reading

Новини

Здравният министър с 3 нови COVID-заповеди

Published

on

Министърът на здравеопазването издаде 3 заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до края на месец ноември, съобщиха от министерството.

Позволява се провеждането на спортни състезания на закрито с публика, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, при заетост на местата не повече от 50 % от капацитета на съответното спортно съоръжение.

За лица, пристигащи у нас от Украйна, се въвежда изискването за представяне на документ за отрицателен резултат от PCR тест. Изключенията са посочени в заповедта.

Центровете за подкрепа на личностното развитие възобновяват своите занимания в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването Насоки за работа на центровете за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19, публикувани на интернет страницата на Министерство на образованието и науката.

Непроменени остават останалите общи противоепидемични мерки до този момент.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ