Собственикът на убитите коне край Пороминово потресен: Изкарвах хляба на семейството си с тях

Собственикът на убитите коне край Пороминово потресен: Изкарвах хляба на семейството си с тях, кобилата трябваше да роди след 10 дни, при агонията жребчето бе излязло наполовина от корема й

47-г. Никола Стойчев от село Пороминово, община Кочериново, е открил убити двата коня, с които изкарва прехраната на семейството си, като извозвал дърва от недостъпни за камиони места в планината.

Репортер на „Струма” се свърза по телефона с Никола Стойчев. Ето какво разказа той: „С двата коня, кобила, която трябваше да роди до 10-ина дни, и кон изкарвах прехраната на семейството си. След работа ги пуснах на паша в имот на мой роднина. Сутринта ги открих убити в нива, засята с овес, собственост на Стоян Балабанов, простреляни с ловна пушка. При агонията на кобилата  половината от жребчето беше излязло от корема й, потресаваща  гледка. Конете са тежковози и са по 500 по кг единия. В тялото на коня криминалисти, които извиках от РУ – Рила, откриха 13 сачми. В тялото на кобилата също. Стреляно е в гърдите и главата им. Умирали са бавно и мъчителн. Около тях земята беше изорана от копитата им, докато са умирали. Чифт коне тежковози струват над 5000 лв. Останах без “ръце” с убийството на двата коня. Сега ще се наложи да тегля кредит да закупя други  коне, но докато свикнат с мен и аз с тях, ще мине време преди да може да се работи с тях”, заяви Никола Стойчев.

За показания са викани Стоян Балабанов, в чийто имот са открити убитите коне, и синовете му, но трудно може да се докаже кой е убиецът на животните.

Жители на село Пороминово коментираха, че често стават убийства на коне в селото, но досега не са разкрити извършителите. Миналата година са убити 6 коня. Преди три години с куршум в главата са намерени мъртви още два коня.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене