Моника Златева – Една съвременна „гейша“, която вярва в красотата, доброто, любовта и… романтиката

LicaOtIugozapada

Monika-1

Моника Златева е родена в гр.Стара Загора, израства в малкото градче Гурково, а по-късно, когато учи в гимназия, семейството й се мести в гр.Казънлък. За себе си обича да казва – „Идвам от долината на Тракийските царе, розите и красивите жени“. Нескромно се усмихва на комплимента, че самата тя е доказателство за една красива роза. От години живее в София, където се мести, когато следва висшето си образование. Участничка в конкурса “Мис Мерилин – Благоевград”. Красавицата не счита себе си за професионален модел, но искрено вярва, че талантът й за писане и артистичността й скоро ще й донесат „Оскар“. Обича книгите, йогата, танците, ездата, пътуванията и котките, а най – вече обича да носи радост на околните.

Какво те отведе на конкурса “Мис Мерилин – Благоевград”, на предварителния ни разговор сподели, че това е първото ти участие в конкурс за красота.
– Истината е, че аз възприемам този конкурс като арена за демонстрация на артистичност, сексапил, игривост, непринуденост, очарование и красота. Именно онези качества, които според мен са въплъщение на легендарната Мерилин Монро. Сама по себе си красотата е комплексно понятие. Тя съвсем не означава просто да имаш идеалните физически характеристики, напротив- много повече достойнства се изискват, за да нарека някого красив човек.

В този ред на мисли – считаш ли себе си за красива и получаваш ли често комплименти?
– Да, вярвам, че притежавам вътрешна и външна красота, но не се хваля и не се надувам. Няма нищо по-смешно от красавица, която демонстративно се перчи с достойнствата си, като че ли очаква да я обливат с комплименти. Получавам много комплименти и искрено съм благодарна, че хората откриват красотата в мен, независимо дали самата аз я откривам всяка сутрин в огледалото. ( ха-ха, тук се смее) Но като се по събудя, усмихвам се на себе си, и когато видя усмивката си в огледалото, знам, че вече съм красива. Няма нищо по-очарователно от естествената, искрена усмивка, онази, която озарява цялото лице и лицата на всички, които я гледат.

Monika-2

Говориш така, сякаш външният вид всъщност няма голямо значение за теб. Така ли е всъщност?
– Външността винаги има значение, няма какво да се лъжем.Имаме си и поговорка по случая „По дрехите посрещат, по ума изпращат’’. Това, което обаче има истинско значение, е нагласата ни към нас самите и към красотата, която носим. Важно е да знаем кои са достойнствата ни, кои са недостатъците. Как бихме могли да намалим значението на тези недостатъци за самите нас, как да ги обърнем в достойнства дори. Например, ако имам криви крака- какви дрехи да нося, за да не подчертавам това, а да изтъкна красивата си шия, да акцентирам на нея. Нагласата и убежденията ни за самите нас са ключът към успеха, красотата, радостта. Изобщо всички прекрасни неща, които желаем за себе си.

Вярваш ли в пластичната хирургия ? Как тя се свързва с тази естествена вътрешна красота, за която говориш?
– Вярвам и благодаря всеки ден за това, че е измислена пластичната хирургия. Аз самата съм се възползвала от помощта й. Имам прекрасни силиконови гърди и се гордея, че си ги подарих. Натуралната и вътрешна красота се свързва с пластичната хирургия по най- естествен начин! Особено с нагласата ни към нас самите и представата ни за това, което искаме да променим, да подобрим, да акцентираме дори. Щом можем да подобрим нещо, защо да не го направим, след като това е желанието ни? Имаме две опции- да приемем, че сме достатъчно красиви и без намесата на пластичната хирургия, или просто да приемем, че ще бъдем по-красиви с помощта й. Най- важното, обаче е, да разберем, че не може да бъдем перфектни и не бива да се обсебваме от идеята за перфектен външен вид. Винаги ще има някой по-перфектен от нас наоколо, така е устроен светът.

Като каза, че винаги ще има някой по- красив, по-перфектен от нас, как приемаш конкуренцията самата ти?
– България е един малък рай, пълен с красиви хора – мъже и жени. Обожавам да се наслаждавам на красотата наоколо и по света, където пътувам. Най – искрено се възхищавам на красавиците наоколо и съм горда, че постигнах това възхищение в сърцето си, за което много благодаря на моята приятелка и учителка Наталия Кобилкина. Преди години не беше така. Истината е, че завиждах, дразнех се на конкуренцията, направо бях обсебена. Мир не ми даваше някоя да изглежда по-добре от мен. Но всеки ден се уча, че красотата е да й се наслаждаваме, а не да ревнуваме или завиждаме. Завистта убива всичко красиво най- вече в нас самите. Трябваха ми няколко години да го проумея и трансформирам.

Спомена Наталия Кобилкина – какво те е срещнало с нея и кога?
– Запознах се с Наталка преди 3 години. Посещавах нейните курсове за Гейши, сексология и комуникации. Искрено съм благодарна за тази среща, защото това е насоката, в която искам да се развивам и тези семинари и курсове бяха само началото. Сега самата аз уча професионален коучинг, защото искам да съм полезна на жени и мъже по целия свят. Да помагаш на другите е засяване на добро семе. Носи добра карма, както казва Геше Майкъначл Роуч („Кармата на любовта“, „Шлифоващият диаманти“), на чиито лекции бях съвсем наскоро в София.

Личи си, че си ученичка на Кобилкина. Говориш доста открито на темата за секса ми се струва?
О, сексът вече отдавна не е тема табу. Тук в България, особено след като пионер, като Наталия проправи път на темите за женските енергии, щастието между партньорите и удоволствието от секса. Как да го търсим и получаваме, как да го даваме. Ето и нещо интересно за вашите читатели. Скоро време самата аз, ще участвам като обучител в курсове за съвременна Кама Сутра. В момента разработвам концепцията, а и имам още да уча.

Значи мислиш за себе си като за една съвременна „гейша“ ? Това не е ли скандално?
Скандално?! Скандално би било обратното (ха-ха, смее се) ! Да, за мен идеалната жена е гейшата – красива, изящна, умна, умее да забавлява партьора си с интересен разговор и да му доставя истинска наслада в леглото. Умее грациозно да заеме място в сърцето си, но най- вече си е самодостатъчна и умее да се чувства добре и само в собствената си компания. И Мерилин Монро е била гейша в този ред на мисли.

Как би описала себе си с едно изречение- ей така, спонтанно?
Хм, ами ако трябва да е с спонтанно, аз съм една съвременна „гейша“, която вярва в красотата, доброто, любовта…и романтиката по света. Хаха, да не забравя романтиката, все пак обичам романтичните хепи ендове в книгите и филмите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене