Новогодишен подарък! Вдигнаха заплатите на селските кметове в община Гърмен

С нови, по-високи месечни възнаграждения ще посрещнат 2018 година кметовете на селата в община Гърмен, след като местните парламентаристи на „поправителен“ одобриха предложението на кмета Минка Капитанова.

С приетото решение вече няма да има кмет в община Гърмен, който да получава основна заплата под 700 лева, а най-високата заплата – 1030 лева, е отредена за управника на най-голямото село в общината – Рибново, Феим Иса. Колежката му от Огняново Димитрия Гюрова ще получава 985 лева.

Тюркян Ходжова от Дебрен ще се разписва срещу 980 лева, а Синем Бекирова от Дъбница се нарежда на четвърто място в класацията за най-високи кметски заплати в общината с 950 лева.

920 лева вече е основната заплата на кмета на Осиково Митко Дедьов. По 900 лева ще получават управниците на Долно Дряново – Ваит Молаханов, и на Хвостяне – Сейхан Ахмедов. С 20 лева по-малко ще получава най-младият кмет в общината – 25-годишният Мехмедали Хаджиев от Горно Дряново, а кметицата на Скребатно Даниела Пидева ще работи за 720 лева месечно. Най-ниски са възнагражденията на кметовете на най-малките села в общината – Крушево, Ореше, Марчево и Балдево – Ангелина Качамакова, Ракип Камбуров, Розен Марчев и Илиана Гюрнева, по 700 лева.

Промените в месечните заплати на колегите и от селата влизат в сила със задна дата – от 1 септември тази година.

На сесията общинските съветници от Гърмен решиха още договорите за наем на земеделски земи в селата Дебрен и Хвостяне да се подписват лично от кмета на общината Минка Капитанова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене