Бунтът на майките! Детската градина в петричкото с. Кулата се тресе от скандали! Учителка обяви „война“ на родители, деца и дядо Коледа! /Видео/

Родителите обявиха бойкот! Спират децата си от детска градина. Спорът тръгва от изчезнал подарен телевизор, минава през абсурдна забрана за коледно тържество и снощи стигна до истинска арогантна битка за надмощие, подробностите

Невиждан скандал тресе от дни детската градина в петричкото село Кулата, а снощи стана истински сблъсък между учители от родители.. заради неудобен въпрос на родители към учител бе забранено коледното тържество и обявено, че Дядо Коледа в детската градина няма да дойде, това съобщихме накратко вчера следобед, в очакване на развитие на скандала в детската градина, която е филиал на голямата детска градина в село Марикостиново.

Както съобщихме, родители предизвикали гнева на г-жа Л. Гущерова с въпрос: Къде е подареният от кмета на село Кулата телевизор за детската градина?!, на който учителката Гущерова отговорила, че е на ремонт вече 2 месеца.

Родителите обаче видимо не повярвали на това и вбесили селската учителка. На другия ден на вратата на градината се появила бележка, подписана от Гущерова, че Коледното тържество на децата се отменя. Вчера в късния следобед над 30 родители и баби се струпаха пред вратата на детската градина и поискаха от учителката Гущерова да извика директорката Денка Манова и двете да дадат обяснение за отмененото коледно тържество на децата.

В процеса на разговора с родителите учителката Гущерова си позволи неприличен за педагог тон, крещейки срещу родителите, без да ги изслуша. 30 човека-майки, бащи и баби, видяха арогантното и агресивно отношение на Гущерова. На място бе и репортер на Struma.com.

Скандални реплики, отправени от двете страни в срещата нажежиха обстановката. Една от майките попита защо госпожата си позволява да ходи на работа в 9 ч., когато е първа смяна и да си тръгва в 15:45ч., когато е втора, На което Гущерова отговори, че е с плаващо работно време и когато трябва си тръгва по-рано, а когато се налага заради други служебни задължения остава до по- късно. Родителите се срещнаха и с гл. експерт по образование към Община Петрич Нина Попова, която обясни, че „плаващо“ работно време при учителите няма.

В края на срещата учителката Гущерова си позволи и да бутне една от майките, повишавайки тон пред очите на всички.

В резултат от ескалиралото напрежение родителите единодушно взеха решение да бойкотират детската градина и да не пускат децата си, докато учителката не бъде сменена и докато директорката Манова не благоволи в така затрупания си график да приеме родителския актив от 30 човека., за да разговаря с тях. Със скандала е запознато общинското ръководство.

Въпросът е ще бъде ли позволено една учителка да спре 30 деца да посещават детската градина и да спре идването на дългоочаквания Дядо Коледа, най-голямата радост за децата. Следим случая. Ще има ли наказание за г-жа Гущерова и къде в целия казус е директорката на детското заведение?!

struma.com.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене