„Пирин“(Гоце Делчев) с важна победа срещу един от водещите отбори в групата

Отборът на „Пирин“(Гоце Делчев) успя да опровергае скептиците и успя да спечели с 1:0 срещу сочения за фаворит „Миньор“(Перник)

На своя стадион неврокопчани изиграха силен мач, в който бяха отборът, създал повече голови положения. Хората на Румил Жотев показаха далеч по-атрактивна и по-идейна игра от предишния си двубой в Пазарджик и създадоха много неприятности на защитата на гостите и техният вратар Даниел Леонтиев. За съжаление на неколцината фенове на гостите дошли на Градския стадион играчите на чуковете създадоха далеч по-малко положения и еднообразно се опитваха с изсипани топки да създадат голова ситуация. Зелено-белите южняци можеха да поведат още в 7-та мин., когато Даниел Леонтиев се намеси добре след шут на Стефан Терзиев. Гостите отвърнаха след 5 минути, когато Захари Димитров на свой ред улови шут на Георги Ризов, а малко по-късно завърналият се в игра след контузия Кристиян Ковачев се размина на сантиметри пред голлинията с топката на празна врата. Неврокопчани на два пъти пък можеха в 20-та и 27-та мин. да открият след шутове от отлични ситуации на Стефан Терзиев и Илия Длагонски, но биха в опасна близост до целта. В 32-та мин. Стефан Терзиев все пак материализира натиска на домакините, възползвайки се по най-добрия начин от грешка в защитата на „Миньор“ и отбеляза скъпоценното и единствено за домакините попадение. До края на първото полувреме гостите пробваха натиск, но успяха да стигнат само до удар с глава до съперниковата врата на Айкут Рамадан.

След почивката перничани опитаха натиск срещу по-младите си съперници, които обаче не се поддадоха на напрежението и дисциплинирано отбиваха съперниковите атаки. Те се опитваха да използват опразнените пространства в отбраната на перничани и атакуваха опасно, както в 51-та мин., когато Стефан Терзиев накара Даниел Леонтиев да проявява класа. В 63-та колегата му Захари Димитров пък предотврати с хубаво спасяване гол във вратата си след шут на Кристиян Ковачев от най-чистото положение за чуковете в мача. В ответната атака пък малко не стигна на Илия Каталски да отбележи. В последните минути на мача гостите пробваха стихиен натиск, който обаче не се оказа резултатен, а Айкут Рамадан и Рангел Абушев бяха далеч от истината от добри ситуации.

„Победихме след един много добре изигран от нашия отбор мач. Колектив, сполтеност и изпълнени тактически задачи са основвните неща, които се случиха днес и ние логично успяхме да надделеем с оглед на показаното. Поздравявам момчетата, ръководството и всички наши исътински фенове, които до последно ни подкрепяха и дадоха своя принос з ауспеха,“ коментира старши треньорът на „Пирин“(Гоце Делчев) Румил Жотев.

„Допуснахме попадение след статично положение, което е една от слабостите, върху които работим, но явно ще трябва дасе трудим още. На съперника ни преимуществото бе, че бе по-остър и рязък в действията си. По-настойчиви и създадоха повече голови ситуации,“ коментира пък старши треньорът на „Миньор“(Перник) Данаил Бачков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене