Над 300 грации пристигнаха в Благоевград за първи турнир по художествена гимнастика „Купите на Кмета на община Благоевград“

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри първи турнир по художествена гимнастика „Купите на Кмета на община Благоевград“ в зала „Скаптопара“. Тя приветства организаторите и участниците в турнира от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„Когато през 2014 г. създадохме  първия клуб по художествена гимнастика в Благоевград, вярвахме, че този спорт има място в нашия град и малките грации от клуб по художествена гимнастика „Пирин“ го доказаха. За три години работа, треньори и състезатели поставиха Благоевград на картата на художествената гимнастика, за което им благодаря! Благодаря и на федерацията по художествена гимнастика за това,че ни подкрепя, за успехите на националния отбор, защото е много важно, тези деца да имат достоен пример. Сигурна съм, че скоро и Благоевград ще има своите златни момичета. Желая успех, много сили, хъс. И нека тази красота продължава да блести в Благоевград. На добър час!“, каза в част от словото си заместник- кметът.   

   Лидия Стоянова, председател на клуба по художествена гимнастика „Пирин“,  връчи плакет с благодарност на  кмета на община Благоевград д-р Камбитов, благодарение на когото КХГ „Пирин“ бе основан.  Малко след официалното откриване, заместник- кметът Христина Шопова връчи и първите отличия на част от участниците. 

В турнира участват над 300 деца от 16 клуба, които в рамките на надпреварата ще покажат талант и съвършенство.

Първият турнир „Купите на Кмета на община Благоевград“ се организира съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и Българска федерация по художествена гимнастика.

Състезанието продължава и днес /неделя/ , когато ще бъде финалът и награждаването на победителите.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене