Владимир Москов, кмет на Гоце Делчев: За мен дядо Натанаил бе истински патриот

 Един от централните пло­щади в гр. Гоце Делчев ще бъде преименуван на името на блаженопочившия Невро­копски митрополит Натана­ил.

Това реше­ние е било взето вчера от Общинския съвет в гра­да по пред­ложение на кмета Влади­мир Москов. Вижте какво каза той спе­циално пред вестник „ГРА­ДЪТ“.

– Как се роди идеята да преимену­вате един от площадите в Гоце Делчев на името на дядо Натана­ил?

– Ние от доста вре­ме мислим по някакъв начин знако­во да отбележим големия принос на дядо Натанаил за развитието и утвърждаване­то на Неврокопската митро­полия и така в разговори с граждани и с общински съ­ветници стигнахме до това решение. Вчера то бе взето единодушно от всички съвет­ници, от 29 – 29 бяха „за“ иде­ята да се преименува един от площадите в града на името на дядо Натанаил.

– Как жителите на града приеха новината за преиме­нуването?

– Това всичко е ествест­вено, защото дядо Натанаил е знакова фигура за митро­полията, града и епархията. Съвсем естествено с голямо признание и поздравление за делото му. Това е най-мал­кото, което може да се напра­ви за покойния дядо влади­ка.

– Вие, предполагам, лично познавате дядо Натанаил. Какъв беше той за вас?

– За мен той е един голям патриот, отдаден изцяло на Църквата и държавата, на православието и държавата.

– Какви са сега отношени­ята на Община Гоце Делчев с Неврокопска митрополия?

– В отлични отношения сме. Дядо Серафим е възпитаник на дядо Ната­наил и ние ра­ботим много добре в интерес на хората. Ние ще подкрепим инициативата на Неврокопска митрополия за годишнината от кончината на дядо Натанаил. Ще помогнем и в организация­та по отбеляз­ването на три­годишнината от кончината му.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене