Новият управител на ВиК – Петрич „яхна метлата“ в спасителна операция! Бившият зам. областен управител Д. Капитанов аут от дружество, съкращават бащата на ВМРО лидера К. Стойков и още, заради раздути щатове

Червеният лидер Капитанов излезе в болнични, за да отърве освобождаването си от работа, една от счетоводителките вече е на ново работно място, други пък излязоха в отпуск

Новият управител на ВиК Петрич Ивайло Христов започна изпълнение на „оздравителна програма“, която да извади водното дружество от блатото на дълговете и тежкото финансово състояние.. За да затегне финансовата дисциплина Христов започна от снижаване на разходите за заплати на раздути щатове. Вече е освободена от работа една от счетоводителките, която е на ново работно място.

Предстои освобождаването на червения лидер, бившият зам. областен управител Димитър Капитанов, който обаче внезапно се поболя и излезе в дълъг болничен. Капитанов работи във ВиК като координатор на инкасатори и водопроводчици за Подгорието и анализът, който новият шеф е направил на работата му е незадоволителен.

Ще бъде освободен от поста си и бащата на младежкия лидер на ВМРО Кирил Стойков, който на една от сесиите направи меко казано популистко и смехотворно предложение, новият шеф да взема заплата 2 минимални работни заплати, което е много под законовите разпоредби на възнаграждението на управителя в дружество като ВиК Петрич.

Стойков направи предложението при условие, че веднага след изборите и доброто представяне на ВМРО, баща му е бил назначен на работа във водното дружество. Съкратен е щат, заеман от съпругата на главния секретар на община Петрич, Велко Велев, която също остава без работа.

Амбицията на новия управител да въведе ред във водното дружество, предизвика вълна от недоволство срещу него, започнаха коалиции и совалки за упражняване на натиск, но Христов е безкомпромисен, независимо от опитите на някои да извадят политически дивиденти от започналите съкращения и уволнения в дружеството, което дължи над 1 000 000 лв.

Според Христов отнякъде трябва да се започне, за да се сведат разходите на дружеството и намалят загубите му. Хъс и амбиция показва новият ВиК шеф, дано да успее да проведе реформата си, защото в Петрич нищо не е такова каквото изглежда и ако някой има добри намерения, то винаги се намират поне 10, които да го спънат. Днес Ивайло Христов даде първата си пресконференция пред медиите, за която ще ви съобщим малко по-късно.

Петя Петрова/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене