АБВ и БСП в Петрич се обединяват!

Лидерът на „азбукарите“ Димитър Атанасов: Видя се, че разцеплението нищо добро не докара на двете партии в Петрич

Валентин ГЕРЧЕВ
АБВ в Петрич е готова като партия да подаде ръка за обединение с БСП на местно ниво. Това заяви лидерът на азбукарите и регионален председател Димитър Атанасов по повод бъдещето обединение на двете политически партии в Петрич. Това негово предложение вече е обсъждано на разширено заседание на столетницата в южната община и се очаква отговор от лидера Йорданка Атанасова. Каквото и да е решението от страна на социалистите, първата крачка за обединение на двете политически формации е направена.
„Нека покажем на двете централи, че това е пътят. На местно ниво инициативата идва от нас. Надявам се, че и от БСП ще я подкрепят“, каза председателят на АБВ – Петрич, Димитър Атанасов. Той не смята, че има такива неразрешими проблеми между двете политически формации, които да повлияят на бъдещото обединение. „Ако това се случи между АБВ и БСП в община Петрич, ние ще сме първите в страната, които ще сложат този процес на обединение между двете партии“, поясни вижданията си Димитър Атанасов. „Да посочим на централите, че това е пътят. Ще очакваме отговор от централата на БСП – Петрич, от г-жа Йорданка Атанасова, която по мои виждания вече е узряла за такова обединение “, прогнозира Атанасов. Революционната му идея се възприема еднакво добре в редиците и на двете партии. Опозицията вътре в структурата на столетницата в Петрич вече е имала реализирани срещи с колегите си „азбукари“ именно по този повод.
„Решението за обединението остава в ръцете на лидера Йорданка Атанасова. Тя, ако иска, може да го направи. Така разделението между нас ще отпадне, това го искаме всички членове на двете партии“, казаха вчера представителите на опозицията в столетницата и членовете на АБВ в Петрич.
Предложението се подкрепя и от голяма част от съсловните организации на БСП в селата в общината и в градската партийна организация по клубове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене