Общинският съвет в Благоевград даде зелена светлина на нова компостираща инсталация

Общински съвет Благоевград заседава днес на редовна сесия при дневен ред от 50 точки. Заседанието бе открито от председателя Радослав Тасков, който направи предложение за включване на две извънредни точки по искане на кмета д-р Атанас Камбитов и една извънредна точка по молба на ОФК „Пирин“.

Първата извънредна точка касае предоставяне за безвъзмездно управление за нуждите на Административен съд и Районна прокуратура –Благоевград на общински нежилищни имоти, публична общинска собственост в сградата на трети корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“, намираща се на ул. “Крали Марко“ № 2, за срок от 10 години.

Втората точка се отнася до кандидатстване на Община Благоевград по „Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостираща инсталация и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци“ по приоритетна ос 2 на Оперативна програма „ Околна среда“ 2014-2020 г. (С този проект се гарантира, че постъпващите битови отпадъци на територията на община Благоевград ще бъдат обработвани и третирани по безопасен за околната среда начин.

Основната цел е намаляване на количеството на депонираните битови отпадъци чрез предварително третиране на смесено събраните отпадъци и компостиране на зелени и биоразградими отпадъци.

Третата точка, по предложение на ОФК „Пирин“, касае отпускане на еднократна финансова помощ в размер от 5000 лв. за инцидентно възникнала нужда на Васил Иванов Мадолев, бивш футболист на клуба, който се нуждае от спешна бъбречна трансплантация и последващо лечение.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене