Ембака отново в храма на Темида в Благоевград, този път заради ритната полицейска камера

Емил Първанов-Ембака лично дойде тази сутрин в Окръжен съд – Благоевград, за да обжалва решението на Районен съд – Сандански, в което бе признат за виновен ритане на полицейска камера в полицията в курортния град.

Любопитното е, че в тричленният съдебен състав днес липсваше съдия Петър Пандев, който се отведе по делата срещу Ембака по искане на защитата.

По време на съдебното заседание беше разпитан един от двамата полицейски служители, станали свидетели на вандалския акт.

Както struma.bg писа, Ембака бе признат от Районен съд – Сандански за виновен за това, че на 10 октомври 2012 г. около 01.15 ч. в двора на полицейското управление в Сандански е попречил на служителя на МВР Иван Ръжанков, младши оперативен дежурен в оперативна дежурна част към РУП – Сандански, да изпълнява служебните си задължения по спазване на пропускателния режим в полицейското управление. Ембака е изместил с крак охранителната камера, поставена на ъгъла на гаражните клетки и насочена да обхваща двора зад гърба на полицейското управление и задния вход на Пожарната.

Припомняме, че Емил Първанов-Ембака е  подсъдим за убийството на Николай Чивиев на АМ “ Струма“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене