„Локомотив“(София) закотви Банско на дъното

„Железничарите“ победиха „козлите“ с 2:0 в мач от 15-ия кръг на Втора лига

С това „черно-червените“ се отдалечиха от зоната на изпадащите за разлика от своите опоненти, които затънаха все по-дълбоко в блатото на предпоследната позиция. В герой за домакините, в чиито редици помощник-треньор е неврокопчанинът Иван Маринов, се превърна бившият футболист на „Левски“ Владимир Мисяк.

Първият гол падна след пробив на Димитър Георгиев по лявото крило, който центрира, а с красив удар от волле на Владислав Мисяк „Локомотив“(София) поведе в 8-ата минута.В 20-ата минута Дани Пеев изведе в коридор Мисяк, и с остър удар под плонжа на вратаря Стоянов той вкара втория си гол – 2:0.В 24-ата минута Шишков се освободи добре от опеката на Комитски и изскочи сам срещу вратаря на железничарите, но Любенов изби с крак в корнер.

Влезлият през второто полувреме за гостите Милен Лефтеров имаше добра възможност да намали в 46-ата минута, но стреля над вратата на Локомотив.Разбъркване в пеналта на Банско даде възможност на Богомил Христов да стреля, но вратарят Стоянов отрази неособено силния му удар 53-ата минута.В 63-ата минута Владислав Мисяк пропусна да направи хеттрик, изпращайки топката на сантиметри от десния стълб.Добра намеса на вратаря Любенов запази вратата на домакините суха в този мач, който те спечелиха с 2:0.

С тази си победа железничарите се изкачиха малко по-високо класирането и с 18 точки делят 8-11 място с още три отбора. Банско е предпоследен с 12 точки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене