Екшън на Предел! Откриха 410 хиляди нелегални цигари в камион, пригоден за превоз на мигранти

След преследване е задържан български гражданин, опитал да избяга от полицейска проверка, задържан е и шофьорът на товарния „Мерцедес“

 

При специализираната операция, проведена от  служители на ГПУ-Благоевград на 25 ноември, в района на мотел в Симитли, била предприета проверка на товарен автомобил “Мерцедес 313“, софийска регистрация, шофиран от 30-годишният С. С. При инспекцията в товарното помещение на тира бил открит специално изграден тайник, в който граничните полицаи открили общо 409 980 къса цигари, без бандерол. В хода на извършения оглед, експертите констатирали, че към него има специално изградени въздуховоди, а зад шофьорската седалка – отвор /с размери 10 на 30 см/, най-вероятно за подаване на бутилки с течности. Това насочило разследващите към версията, че освен за укриване на контрабандна стока, товарният автомобил е пригоден и за превоз на нелегални мигранти.

Незабавно стартирали оперативно-издирвателни действия, в които се включили криминалисти и пътни полицаи на ОДМВР-Благоевград. За целта бил  изграден временен контролно- пропускателен пункт в района на един от хотелите в Симитли, започнала проверка и на всички леки коли, движещи се от Разлог за Симитли. Около 19:10 часа, на опашката на контролния пункт, пристигнал лек автомобил. Забелязвайки масовата проверка, шофьорът дал обратен завой и рязко потеглил. Незабавно било организирано преследване и към 20:45 часа 30-годишният Р.Н. бил локализиран и задържан в района  на  местността „Предела“.

Двамата мъже са задържани, за случая е уведомен дежурен прокурор от районна прокуратура – Благоевград. Срещу С.С. и Р.Н. е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под ръководството на прокуратурата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене