Благоевградчанка потърпевща от санирането: Оставиха цял месец терасат ми без покрив, заваля дъжд и се наводни апартамента ми

Бясна от пропуските и неглижиране на сериозните последствия от тях при санирането на блок 19 „а“ в жк „Еленово“ в Благоевград, потърпевшата Биляна Георгиева, която живее на осмия, последен етаж, поиска думата във вестник „Струма”. Жената емоционално разказа за сагата, започнала с премахване на винкелите на остъклената й тераса преди месец и половина, когато стартирало санирането на блока й.

„Обещаха, че заради сезона ще се постараят бързо да сложат дограма на терасата ми. Половината багаж събрах в стаите, но другата половина нямаше къде да прибера и остана отвън. „Бързането“ им се проточи повече от месец. Молих ги да побързат, защото терасата остана без покрив. Заваля дъжд и стаята към терасата са наводни. Говорих с няколко от техниците на останалите блокове, които се санират в момента, и хората бяха категорични, че последните етажи се „затварят“ до 3-4 дни. А мен ме зарязаха.

Най-сетне сложиха покрив, но той не е плътно до стената и има навсякъде дупки. Вместо да ги замажат, слагат директно хартия за изолация, въпреки че при първата влага оттам ще протече. Като им го казвам, никой не реагира и нищо не прави, за да отстрани нередностите.

Нямам работа и съм си у дома. Още като започнаха строителните дейности по санирането, съм се опитвала да се държа човешки и с каквото мога да помагам на работниците: пусках ги през дома ми да пренасят тухли за работата им на терасата, въпреки че обичайната практика е да го правят по скелето, единствено при мен от целия блок ползваха ток от жилището ми за заварки, за пробиване на стените при монтиране на домофони… Кафе съм им предлагала, вода, чай… А за награда ми съсипаха плочките на терасата, защото ги било страх да режат материалите си на скелето. Както впрочем правят навсякъде по другите блокове.

Сигурно бях най-щастливият човек в блока ни, като започнаха санирането, защото от покрива у дома беше „ад под небето“ – непрекъснато течеше и при най-слабия дъжд в целия апартамент, а това води до мухъл…

Снимала съм дупките, които така и не се замазаха и от които до месец пак ще протече. Като моля строителите да си свършат работата както трябва, те ми се подиграват! Дъщерята се обажда на горещия телефон в общината да подаде сигнал, но не вярвам, че някой ще дойде на проверка и ще принуди фирмата да си свърши качествено работата, за която ще вземе сериозна сума.

Коя фирма е спечелила конкурса за саниране на нашия блок 19 „а“, не знам, но фирмата, чиито коли всеки ден са пред входа с материали, работници и т.н., е „Стиво Х“ – изписано е на автомобилите. Горещата ми молба към общината е да дойдат на проверка и да принудят строителите да си заслужат парите с качествена работа“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене