Местния печат

„Вяра“

Благоевградчани алармират: Санирането на бл. №67 в „Еленово” е некачествено, изпълнителите искат бързо да си гушнат 24 849 031 лв.

Санирането на блок №67 в благоевградския квартал „Еленово” е некачествено, работниците не спират да работят в студа и снега, което ще се отрази негативно на сградата, за това алармираха в редакцията на „Вяра” живеещи в блока. Хората споделят, че не са строителни експерти, но по тяхно мнение обновяването не е качествено, защото се извършва при минусови температури.

Дупничанинът Георги Христов: От седмица перманентно няма вода в Дупница, кой век сме, няма да платя следващия месец, телефоните на ВиК са все заети

„В последната една седмица в Дупница става нещо ненормално. Целият град е оставен без вода по незнайни за нас причини. Опитваме се да се свържем със служители от ВиК на обявения спешен телефон 0701/ 5 94 20. Този телефон или е повреден, или е изключен. Дава непрекъснато „заето”.

ОбС-Сапарева баня намали бюджета на общината с 2 000 000 лв., средствата трябваше да постъпят от продажба на 20 дка  имоти

Местният парламент в Сапарева баня намали с 2 000 000 лв. тазгодишния бюджет на общината. Актуализацията на финансовата рамка бе извършена на заседание на Общинския съвет и се наложи заради невъзможността заложените параметри да се изпълнят. Причината за това са непродадени имоти, от които са се очаквали 2 000 000 лв. постъпления. „Не бяха осъществени сделки с два имота в местността Черемидарника. Единият е 15, а другият 5 дка”, обясни кметът Калин Гелев.

Дупничани: Фирма „Меридиан” на И. Миланов ни изпързаля за 170 000 лв., печели поръчки за чистене на сняг, а Дупница е скована в лед

„И тази година собственикът на фирма „Меридиан” Илиян Миланов ни изпързаля хубаво за 170 000 лв. Няколко сантиметра лед има по тротоарите и улиците на Дупница”, разказаха в писма до вестник „Вяра” стотици жители на града.

Депото на Дупница вдигна от болничното легло зам.-кмета Кр. Георгиев, обяви: Документите и сроковете не чакат

Последни приготовления по изготвянето на документацията по дислоцирането на депото за битови отпадъци вдигна от болничното легло зам.-кмета на Дупница Красимир Георгиев. Георгиев е в болница с висока температура и бронхит, официалната диагноза още не е ясна.

Прокуратурата в Сандански повдига обвинение за кражба срещу горския към община Благоевград Кирил Николов

Районната прокуратура в Сандански предстои да повдигне обвинение за кражба срещу горския стражар към община Благоевград, отговарящ за общинските гори в областния център на Пиринско, Кирил Николов-Бариерата. Както писахме по темата, преди два дни той бе спипан от пазача на Ощавските бани над Кресна да изнася материали от склада. Той заедно с фермера Нено Свинаро от Благоевград бяха хванати да изнасят материали от склад посред нощ от Ощавските бани. Двамата заедно с кумашина на Кирил Николов – Виктор, отишли на релакс за уикенда в събота на отминалата седмица.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене