„Беласица“ не успя да победи „Рилски спортист“, обвиняват съдията

Петричани могат най-напред да се сърдят на себе си заради равенството 1:1, с което завърши есенния полусезон в Югозападната Трета лига

„Комитите“ не успяха да материализират своето преимущество в срещата, след като бяха по-активният отбор, но в последната фаза не успяха да покажат нужната ефективност.

От щаба на тима, воден от Николай Димитов-Джаич пък обвиниха рефера Тихомир Алексов в пистрастие към тима на гостите. На практика той се превърна в главно действащо лице на мач на отложения мач „Беласица“-„Рилски спортист“ от югозападната трета лига. Срещата завърши наравно 1:1 и това попречи на Беласица да зимува на второто място.

Съдията, който преди две седмици буквално отряза главата на „Пирин“(Благоевград) при гостуването на „Нефтохимик“ и вече два кръга не получава наряди в елита, отмени два гола и не даде дузпа за „Беласица“.

Мачът стана нервен още в 10-та минута, когато реферът отмени гол на Владимир Кабранов заради засада, въпреки че при паса към него топката рикошира от крака на бранител на „Рилски спортист“. след още 4 минути те все пак поведоха с гол на аматьорския национал Мартин Таушанов.

В 80-тата минута след центриране на ветерана Иван Гемеджиев, собственикът на фитнес в София Петко Петков с глава изравни. В последната минута Алексов не отсъди дузпа за  „Беласица“ за игра с ръка в наказателното поле въпреки че бе само на метри от ситуацията. В третата минута на добавеното време отмени гол и на Любомир Граминов заради засада, което вдигна нивото на адреналина в отбора на домакините, което бе изразено в бурен протест срещу последното и решително отсъждане на Тихомир Алексов.

След хикса на стадиона в Коларово петричани не успяха да се отдалечат по-сериозно от „Миньор“(Перник) и „Пирин“(Гоце Делчев) и са само на точка и съответно на 2 пункта от двата тима. Остана трети с 35 точки след втория „Струмска слава“ с 38 т. и есенния шампион „Сливнишки герой“ с 39 точки в сметката си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене