Без категория

Националния печат

печат

“Капитал Daily”

Правителството ще разпредели още почти 60 млн. лв. за образование

Министерството на образованието и науката ще получи допълнително 58.2 млн. лв. за тази година. Средствата ще отидат за дейности по две национални програми за 2014 г. – „Модернизация на материално-техническата база в училище“ и „Информационни и комуникационни технологии в училище“. Двете са на обща стойност 66.5 млн. лв., т.е. в момента се обезпечава изпълнението им почти изцяло.

“Сега”

41% от българите купуват храна от сивия сектор

Изненадващи и интересни данни за България и за другите страни от ЕС се появиха в новото проучване на Евробарометър, което търси мащабите на явлението „недеклариран труд“. От него излиза, че у нас наемането на работа без писмен (макар и формален) договор вече е минало, че хората, готови да се трудят срещу плащане в плик, без осигуровки и данъци, значително са намалели през последните години и че от всички стоки и услуги в сивата икономика най-често купуваме хранителни продукти.

Сухопътните войски се тресат от корупционен скандал за набиране на войници

След скандала около цената на оградата с Турция облаците около Сухопътните войски продължават да се сгъстяват. Повод за това стана сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за корупционна схема при набирането на професионални войници в пехотата. Военноокръжната прокуратура в Пловдив е започнала проверка на старозагорската бригада. Сигналът е подаден от жена, която е била кандидат за професионален войник, но отпаднала от надпреварата.

НСИ дописал 166 000 българи към населението

За доста съмнителни могат да се приемат данните от преброяването на населението през февруари 2011 г., става ясно от резюме на критичен доклад, изготвен от НСИ за Евростат. Около 166 000 българи са отчетени като живеещи в страната, без да бъдат преброени, но дори с тях е надценен броят на постоянното население от 7 364 000 души. В същото време не са отчетени поне 140 000 жилищни сгради. Броят на домакинствата е нереален, тъй като всички непреброени българи са включени в едночленни.

“Стандарт”

Местан черпи и с десерт

След кафето в Кърджали Лютви Местан почерпи Бойко Борисов и с десерт. На Благовещение лидерът на ДПС прати двойна блага вест на ГЕРБ. От трибуната на парламента Местан заяви, че партията му се отказва от трети мандат в ЦИК и ще подкрепи избирането на зам.-председател от ГЕРБ. Така хората на Борисов ще имат 7 места, БСП – 6, ДПС и „Атака“ – по две, а НДСВ и Синята коалиция – по 1. Местан обяви още, че ДПС няма да внася промени в Изборния кодекс.

Манджуков ужилил стотици с имоти

Неуредени бизнес взаимоотношения с руснаци и измами на стотици хора с имотите им. Това е основната версия за убийството на варненския бизнесмен Борислав Манджуков. 39-годишният мъж бе застрелян в столичния комплекс „Бокар“ в жк „Манастирски ливади“ около 20 ч в понеделник, на метри от „България мол“.

Русия ни предлага € 3 млрд. инвестиции

Русия е готова да инвестира над 3 млрд. евро в развитието на базовата транспортна инфраструктура по Черно море и река Дунав, за която ЕС не ни отпуска почти никакви средства. Това стана ясно след срещaта на членове на Българо-руската търговско-промишлена палата с премиера Пламен Орешарски и министрите на транспорта и икономиката Данаил Папазов и Драгомир Стойнев.

“Монитор”

КАТ ни цака с уикенд глоби

Водачите на автомобили да плащат по-солени глоби за инцидент на пътя през почивните дни. Това е само едно от направените вчера предложения по време на втората кръгла маса, посветена на изработването на изцяло нов Закон за движение по пътищата.

България няма да наложи вето на санкции срещу Русия

България няма да наложи вето на европейските санкции срещу Русия. Това заяви премиерът Пламен Орешарски вчера след среща с бизнесмени от българо-руската търговска палата.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене