Местния печат

„Вяра“

Читателите ни пишат: Въоръжен с руски камион с дървено гребло, бизнесменът И. Миланов гребе поръчки в община Дупница, кара джип за 100 бона

Илиян Миланов от Дупница яхна БМВ Х5 за близо 100 бона. Цял град знае, че бизнесменът е абониран за поръчките на общината за кърпене на улици, почистване и снегопочистване. „Фирмата бачка яко и на Миланов вече му личи. Провървя му и смени старата си таратайка пежо за около 5000 лв. с луксозен джип”, съобщиха наблюдателни дупничани.

 С лопати и мотики радомирци сами ринат снега от улиците, Анелия Анева: Кмете, докога ще вършим работата на почистващата фирма?

Първият сняг доведе до шок и ужас радомирци от непочистени улици и задръстени с преспи тротоари. „Кмете, докога ще довършваме работата на почистващата фирма?”, избухна Анелия Анева в социалната мрежа, публкувайки снимки как обикновени граждани сами се борят с буците сняг.

 Родители на ученици от Тютюневото в Дупница: Децата зъзнат с якета в часовете, в училището е пълна мизерия

“Учениците в Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии в Дупница буквално мръзнат. Огромните класни стаи се отопляват с по един калорифер и децата стоят там с якета и шапки. Пълна мизерия е”. С това оплакване във в. „Вяра” звъннаха родители, които настояват за разрешаване на проблема в учебното заведение, известно като Тютюневото. „Да си местим ли децата в други училища заради тези условия? В общината знаят ли за тази мизерия”, риторично попита недоволстваща майка, пожелала анонимност.

 Ужас! Пияният Георги Стоянов от Кюстендил опря газов пистолет в главата на жена си

Георги Стоянов от Кюстендил си издейства ограничителна заповед, след като опря дулото на газов пистолет в главата на съпругата си Йорданка в нетрезво състояние.

 Хотелиери от Боровец: Открити кранове след ремонт на ВиК предразполагат към аварии на Нова година, резервоарите са пълни с утайка

Открити кранове и зейнали тръби след ремонтни дейности на ВиК обезпокоиха хотелиери от Боровец. Те подадоха сигнал, придружен със снимков материал, в редакцията на в. ”Вяра” за проблема. “Водопроводът, на който през лятото е правен ремонт, се намира в гората срещу един от хотелите. Тръбите се виждат, крановете – също и всеки би могъл да има достъп до тях. Водопроводът захранва много хотели от така наречената “ниска зона”, даже пожарната. При зимни условия почвата в Боровец замръзва до 70 см дълбочина. Ще стане като миналата година – навръх празника Боровец ще остане без вода”, алармират разтревожени хотелиери от Боровец.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене