Многомилионни инвестиции в Разлог! Избират фирмите, които ще ще строят спортен комплекс за 24 млн. лв.

Грандиозен ремонт в комплекс „Катарино“ прави благоевградският бизнесмен Ив. Чапов.

В рамките на 5 години в Разлог трябва да бъде построен модерен спортен комплекс на стойност 24 млн. лв. На 12 декември от 14.00 часа в общината ще бъдат отворени офертите на фирмите, които имат интерес да инвестират в комплекса.

Процедурата е открита и се състои в предоставяне на концесия за строителство с предмет „Проектиране, изграждане и експлоатация на „Спортен комплекс”. Концесията е за период от 35 години. Модерното съоръжение ще е в местността Байова борика край града, разположено на площ от почти 103 декара.

В плана за застрояване се предвижда изграждане на тренировъчни игрища за футбол, баскетбол, волейбол, тенис на корт, плувен басейн, стадион и други спортни обекти. След избора на изпълнител следва одобрение от общинския съвет и подписване на договор, в който ще се заложат параметрите на концесионната такса, която ще дължи на общината съответното дружество.

Според условията обектът не може да се отдава под наем, както и да се прехвърлят правата и задълженията на трети лица. Това може да стане само с изричното съгласие на Общинския съвет в Разлог. От месец бизнесменът Ив. Чапов от Благоевград инвестира милиони в превръщането на занемарения комплекс „Катарино“ в истинско туристическо бижу, невиждано на територията на областта.

Ремонтите са в разгара си, комплексът, обновен, ще отвори врати в началото на лятото. Така тази година се забелязва оживление в бизнеса на Разлог, които се превръща в примамлива туристическа дестинация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене