Малко не стигна на ХК „Пирин“(Гоце Делчев) да победи втория в „А“ група „Чардафон“

Двубоят между двата тима завърши с поражение за неврокопчани с 22:25

Мачът, който се игра в „Неврокоп Арена“ бе оспорван, особено през първата част, когато дадоха надежди, че първоначалните прогнози за тяхна загуба могат да бъдат опровергани. С представянето си като цяло обаче подопечните на главния треньор Николай Пиргов показаха, че израстват с всеки мач и ги очаква далеч по-добро бъдеще. За крайния резултат основна роля изигра липсата на достатъчно опит, който в редиците на гостите бе далеч по-сериозно, имайки предвид солидното присъствие на играчи, които до миналата година се състезаваха във водещите тимове в хандбалния ни елит като шампионите от фрегата и техните подгласници от Варна – „Локомотив“ и „Спартак“.

Домакините влязоха по -добре в мача в „Неврокоп арена“ и поведоха в началото ,но до почивката резултата бе равен 12:12. 10 минути преди края на мача гостите дръпнаха с 2 гола и задържаха преднината си до края.

Неврокопчани  така и не можаха да спрат голмайстора гостите Димитър Петков. Играчът, който няколко години се подвизаваше в Италия и Португалия стана голмайстор на срещата с 10 гола. За домакините най-резултатни се оказаха Костадин Пиргов с 6 гола и Иван Стоилков с 5. Добре се включи и завърналият се след контузия Александър Халачев, който отбеляза две попадения и демонстрира добра форма въпреки здравословните проблеми, които имаше напоследък. Сериозно влияние върху представянето на  „Пирин“(Гоце Делчев) Николай Пиргов оказа липсата на няколко от основните му състезатели.

Надеждата на него и на местните фенове е Иван Мечев, а също братята Александър и Димитър Яневи да се завърнат в игра идната неделя, когато ще се състои отложеното домакинство срещу лидера „Локомотив“(Варна), което ще бъде отново от 14.00 в зала „Неврокоп Арена“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене