Разярено прасе отхапа показалеца на гост на „свински сватба“

Столичанин дойде на „свинска сватба“ в село Усойка, община Бобошево, и си тръгна без част от показалеца, след като прасето отхапало фалангата на пръста му.

50-г. Ангел Илиев бил поканен от приятел в село Усойка. Събрали се няколко мъже, които да удържат 200-кг прасе, за да помогнат на коляча. Ангел Илиев хванал прасето за ушите. Животното се опитало да се отскубне от яката хватка и започнало да рита и да се извива. А. Илиев не устоял на силата на прасето, отпуснал ухото и в този момент разяреното прасе го захапало за показалеца и отхапало част от него.

Стреснати от рукналата кръв от ръката на А. Илиев, останалите пуснали прасето и потърсили помощ на тел. 112. На място пристигнала линейка на Спешен център – Дупница и закарала пострадалия мъж в ортопедичен кабинет в общинската болница.

Дежурният ортопед д-р Л. Таушански установил, че фалангата на показалеца на А. Илиев липсва, отишла е в стомаха на прасето. Докторът превързал кървящия остатък от показалеца и пациентът си тръгнал.

„Всяка година има пострадали пациенти по време на т.н. „свински сватби“. Някои идват само с ухапвания по ръцете, на други като този случай липсват част от пръстите. Преди две години беше докаран пациент, който вместо да забие ножа във врата на прасето, го беше забил в коляното си и се наложи дълго лечение, беше спукал капачката на коляното”, разкри докторът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене