Жителите на Крупник събраха още 1425 лв. за болна жена

5514,75 лева пък бяфа събрани в четвъртък на благотворителен базар в Крупник.

„Получихме в подкрепа на 35-годишната Лили Васкова Вескова-Лазарова и кутия с дарения, които са събрани за малкия Валентин Зашев от Кюстендил. Тъй като средствата за лечението му вече са събрани, майката на детето пожела тези пари да отидат в сметката на Лили, сумата е 460 лева. Ще говоря със съпруга на болната жена, за да видим колко пари не им достигат, двамата имат 10-годишна дъщеричка”, обясни кметът на Крупник Ваня Чакалска.

Лили страда от автоимунно заболяване, за което е необходимо да се проведе скъпоструващо лечение, което семейството й не може да си позволи. Тя от половин година е на легло, нуждае се от три изследвания в столична клиника, които ще струват около 10 000 лева.

Жителите на Крупник вярват, че тяхната кауза ще стане обща за цялата община Симитли. Може да потърсят помощ и от съседната община Благоевград, чието ръководство също откликва на подобни благородни инициативи. За да се помогне на младата жена, може да се дарят средства на нейната дарителска сметка : УНИКРЕРИД БУЛБАНК

IBAN : BG43 UNCR 7000 1522 7916 26
Лилия Васкова Вескова-Лазарова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене