Само за ден жителите на Крупник събраха 5500 лв. за болна жена

5514,75 лева само за ден в подкрепа на болна жена събраха жителите на Крупник. Вчера на площада в симитлийското село се продаваха различни подаръци, които преди време бяха събрали за малкия Валентин Зашев от Кюстендил. Хората показаха своята съпричастност към болното дете, но средствата за лечението му вече са събрани. Затова сега те решиха да помогнат финансово млада майка, която страда от автоимунно заболяване.

„Решихме да помогнем сега на 35-годишната Лили Васкова Вескова-Лазарова, всички в селото я познават и уважават. Тя е много добра жена, работеше като фризьорка. В момента нито тя, нито мъжът й работят, имат 10-годишна дъщеричка. Щастлива съм, че местните хора доказаха своята добрина. Лили страда от автоимунно заболяване, за което е необходимо да се проведе скъпоструващо лечение, което семейството й не може да си позволи”, заяви кметът на Крупник Ваня Чакалска.

С успешната си акция жителите на симитлийското село дадоха надежда на Лили, че не е сама и има шанс за нейното излекуване. Младата жена от половин година е на легло, нуждае се от три изследвания в столична клиника, които ще струват около 10 000 лева.

Тази събота благотворителната кауза ще се пренесе в общинския център Симитли. Жените от Крупник ще приготвят вкусни храни, а местни фирми ще дарят закуски и сладкиши. Парите от продажбата йм ще отидат за лечението на Лили.

За да се помогне на младата жена, може да се дарят средства на нейната дарителска сметка :

УНИКРЕРИД БУЛБАНК

IBAN : BG43 UNCR 7000 1522 7916 26

Лилия Васкова Вескова-Лазарова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене