21 467 300 лева е общата сума на проектобюджета за 2017 година на община Гоце Делчев

Общата сума на проектобюджета за 2017 година на община Гоце Делчев е 21 467 300 лева. Това стана известно след проведеното обществено обсъждане в залата на общинската администрация, където финансовият директор на дирекция „Финанси“ на общинската администрация  Йорданка Ендрева, заместник-кметът Богдан Боцев и финансист представиха параметрите на проектобюджета на общината.

Към основната част се прибавят и още близо 20 милиона лева европейски средства по различни програми.

593 800 лева са предвидените пари за ремонт на улици, 300 хиляди лева са заделените от бюджета пари за издръжка на спортните клубове, 480 хиляди – за културни дейности, 200 хиляди лева за озеленяване и т.н.

Според финансистите от общината това са само малка част от заложените средства в проектобюджета на община Гоце Делчев за следващата година. Преди окончателното приемане на бюджета, финансовите параметри ще бъдат дебатирани и обсъдени в постоянните комисии на ОбС, след което на заседание той ще бъде окончателно приет с евентуалните му поправки.

Финансистите и зам.-кметът Богдан Боцев бяха категорични, че бюджет 2017 ще осигури финансирането на всички важни и значими дейности в общината.

В сравнение с 2016 г., предварителните разчети сочат, че завишението ще е в рамките на 1,5 милиона лева. 300 хиляди лева от тази сума идва от прехвърлянето на ПГ по МСС “Пейо Яворов” от МЗХ към общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене