Архимандрит Епифаний е новият протосингел на Неврокопската епархия

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим представи новия протосингел на Неврокопска епархия, съобщават от Неврокопската митрополия.

otec-epifanii-1

На тази длъжност е назначен архимандрит Епифаний Илиев Михайлов. Той заема мястото на наскоро починалия архимандрит Лукилиан Дамянов. Архим. Епифаний е избран от Епархийския съвет на Неврокопска св. митрополия и утвърден от Св. Синод на БПЦ.

Новият протосингел на Неврокопска епархия архимандрит Епифаний Михайлов е роден на 6 април 1975 г. в гр. София. Завършил е Богословския факултет СУ “Св. Климент Охридски”. Приема монашески постриг на 1 юни 2002 г. в Хаджидимовския манастир ”Св. Вмчк. Георги” от приснопаметния Неврокопски митрополит Натанаил. На 25 ноември 2004 г. е ръкоположен за йеродякон, а скоро след това – за йеромонах. Възведен е в архимандритско достойнство на 01.07.2007 г. Изпълнява различни послушания и длъжности в епархията. Духовник с авторитет, добре познат в църковните среди, със солиден административен опит, участва активно в образователните и просветни дейности на Неврокопска св. митрополия.

Според устава на БПЦ, Протосингелът е помощник на митрополита в управлението на епархията и се намира под негово пряко и непосредствено ръководство, замества го при негово отсъствие според изричните му указания.

otec-epifanij

Архимандрит Епифаний заедно със секретаря на Неврокопската митрополия отец Георги Кумбаров и Районния мюфтия Айдън Мохамед бяха сред гостите дарители на Благотворителната вечер “Усмихни се на живота”, организирана от Сдружение “Хроника срещу рака”, в подкрепа на онкоболните жени от Гоце Делчев и региона.

ХРОНИКА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене