Истинско „мазало“ в Горско стопанство – Петрич! След уволнението на директора Ст. Дъгалов

Незаконна сеч, установена от екоорганизация провокира спешната проверка, дървета без марки, временни тайни пътища за извозване на дървесината и още …..

Уволнението на директора на Горското стопанство в Петрич Стоян Дъгалов в края на работния ден вчера, днес е най-коментираната тема в Петрич. Уволнението дойде изненадващо, часове след протест на ромите от местната махала, но се оказа, че протестът е бил поредната капка в „пълната чаша“ с констатирани нарушения на директора Дъгалов. Както снощи struma.com съобщи Дъгалов ще повлече след себе си и още от горското стопанство и днес стана ясно кой са следващите наказани по веригата. В периода 17-22 ноември специалистите от ЮЗДП направиха щателна проверка на работата в горското стопанство.

Реакцията на директора на ЮЗДП Дамян Дамянов е била светкавична, след като екоорганизация е подала сигла за незаконна сеч и отрязани 350 дървета, без контролна марка, това е около 130 плътни куб.м. Дамянов е командировал проверяващите които установили фрапантни нарушения – несъответствия в технологичните планове за добив и извозване на дървесина, непочистени сечища и изградени временни „тайни“ пътища за извозване на дървения материал, разбра struma.com.

„За непрофесионални действия и неупражнен контрол, директорът ще бъде уволнен дисциплинарно ,казаха вчера от ЮЗДП. Днес обаче в резултат на проверката дисциплинарни наказания получават и заместник-директорите Росен Баев и Христо Митов, който е временно назначен на поста директор.

Ще бъдат наказани още старщи лесничей Емил Тренев, както и надзирателите Кирил Василев, Бойчо Бързаков и Николай Каратанчев. Наказание е наложено и на лицензирания лесовъд на дърводобивната фирма. Съставен му е акт от РДГ. Това са само част от констатираните пропуски и сериозни нарушения, които създават предпоставки за злоупотреби, казаха от ЮЗДП, така, че проверките в района на Петрич продължават.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене