С поезия, срещи и дискусии с жителите на Сатовча акад. Георги Марков и съратници отбелязаха 80-годишнината на Дружба „Родина“

В навечерието на 80-годишнината от създаването на старата организация Дружба „Родина“ академик Георги Марков – съпредседател на възобновената патриотична организация, поетесата Елена Алекова – духовен наследник на литературното творчество на Николай Хайтов, и Петко Колев – секретар на новата Дружба „Родина“, се срещнаха с обществеността на Сатовча.

На организирана среща присъстваха кметове, зам.-кметове, директори на училища, учители, музейни работници, жители на общината, с които гостите от Дружба „Родина“ дискутираха актуални теми и документи на организацията, която усилено работи за единението между българите мюсюлмани и християните в смесените региони и страната.

Елена Алекова прочете прекрасни стихове, а в местния хотел „Зенит“ бе веселата част, на която освен много песни се извиха и дълги хора.

Събитието бе уважено и от бившия депутат от ПП ГЕРБ Веселин Давидов. Той е и собственик на хотелския комплекс „Зенит“, в който покойният му баща Велко Давидов учреди местната структура на Дружба „Родина“ преди години.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене