Питат жителите на Петрич за културния афиш на общината

Своеобразно обществено допитване ще направи община Петрич във връзка с изготвянето на календара с културните събития за 2017 г. За първи път културният афиш ще се прави съвместно с културни институции, неправителствени организации, творчески сдружения, граждани, а не еднолично от служителите в отдела на кметството.

Всички петричани могат да правят предложения за културни мероприятия, които да бъдат подпомогнати със средства от общинския бюджет догодина. Техните идеи трябва да съдържат информация за организатора и партньорите, както и подробно описание на събитието – жанр в изкуството, тематика, връзка с традиционни празници, провеждано ли е досега в Петрич, има ли сродно културно събитие в страната.

Изисква се още предложението да бъде подкрепено с дата и място на провеждане, проектен списък на участници/изпълнители, програма на протичане, прогнозен брой публика и техническо обезпечаване /озвучаване, осигуряване на сцена, транспорт и други/. То следва да съдържа още финансов план и очаквано финансиране от бюджета на община Петрич. Предложенията се приемат до 19 декември тази година. Те ще бъдат внесени на вниманието на комисиите към общинския съвет в Петрич.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене