Ротари клуб – Гоце Делчев раздава Оскари на млади патриоти

Ротари клуб–Гоце Делчев ще награди този петък най-добрите участници в патриотичния конкурс „Аз обичам България”. Тържествената церемония по раздаването на своеобразните Оскари на младите патриоти ще е в Дома на културата от 17 часа в деня, в който православната църква почита паметта на свети Климент Охридски.

550 ученици от 1 до 12 клас от училищата в цялата Благоевградска област участваха в надпреварата. Най-малките – от първи до четвърти клас трябваше да нарисуват картина по темата, тези от 5 до 8 клас – да напишат есе или стихотворение, а най-големите – от 9 до 12 клас, можеха да пишат есе или да направят презентация с мултимедия.

„Радостно е, че толкова много деца преоткриха своята обич към България, това ще остане завинаги в сърцата и душите им. Време, в което обичта е дефицит, участниците я демонстрираха в пълна сила към своето отечество. Благодарим и на тях, и на специалистите, които бяха част от журито, оценило творбите и картините и избрало победителите в различните възрастови категории”, заяви президентът на Ротари клуб-Гоце Делчев  Стоян Стругов, който е и директор на СУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Гърмен.

На класираните от първо до трето място ще бъдат връчени парични награди. За първо място са осигурени 130 лева, за второ място – 80 лева, а за трето място – 50 лева. Заради многото участници при най-малките и при най-големите ще се дадат по 5 поощрителни награди от по 20 лева. За другите две категории тези отличия са 2 на същото стойност. „Всички участници ще получат грамоти. Не са важни наградите, а каузата, която е уникална, защото провокира децата да обичат България. Конкурсът ще го има и догодина, вярвам, че ще има още повече участници”, каза още президентът на ротарианците в Гоце Делчев.

ilindenpres.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене