13 700 лева събра в помощ на онкоболните жени в региона Сдружение “Хроника срещу рака”

13 700 лева е резултатът от благотворителната вечер УСМИХНИ СЕ НА ЖИВОТ, организирана от Сдружение „Хроника срещу рака“ в помощ на онкоболните жени от Гоце Делчев и региона.

Жители на града и региона дариха картини, бижута уникати, други художествени произведения, кулинарни изделия, които бяха предложени на базар и търг, в който се включиха над 250 гости на събитието.usmihni-se

Представители на местната власт, на бизнеса, лекари, юристи, учители, активисти на читалищата в Баничан, Гърмен, Хаджидимово, Абланица и Плетена, както и още много граждани подкрепиха за поредна година благотворителната инициатива на Хроника срещу рака в помощ на жените, които се борят с тежката болест.

usmixni-se-2

Председателят на Общинския съвет в Гоце Делчев – Ангел Гераксиев, връчи почетни грамоти на трите най-активни доброволки в дейността на сдружението – Магдалена Селмединова, Снежана Джугданова и Екатерина Крънчева. Инициативата беше подкрепена от общините Гоце Делчев, Гърмен и Сатовча. Сред гостите бяха кметът на Гърмен Минка Капитанова, зам. кметът на Гоце Делчев Саид Иброш, заместник кметът на Сатовча Румен Орачев, общински съветници от трите общини.

Специална награда за най-активен дарител на вечерта бе връчена на д-р Ангел Попов – уикенд за двама във Велинград, също осигурена от дарител. Семейство Попови от своя страна подари наградата на семейството на онкоболна жена.

Сдружение „Хроника срещу рака“ вече има своя първи корпоративен дарител. Подписано е двустранно споразумение с фирма Джили Интернешънъл, която ще дарява по едно евро от всеки свой продаден продукт в помощ на онкоболните жени, като набраните първи 1000 евро ще сдружението ще използва за нова серия безплатни профилактични прегледи.

usmixni-se-3usmixni-se-1

Популярният изпълнител от Македония Кирил Митоски и певицата с неврокопски корен Крисия, малката пианистка Валерия Джинева, младите дизайнери от НПГ “Димитър Талев” с младежко модно ревю с етноелементи и оркестър Боги Бенд направиха вечерта в ресторант “Орбел” приятна за всички.

valeria

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене