Парфюм според зодията

зодии

Изборът на подходящ парфюм влияе положително на самочувствието ни, а и на нашата психика. Добре е да знаем кой аромат е с добро въздействие върху зодиакалния ни знак, както и да сме наясно какъв подарък да изберем според зодията. Астролозите са категорични, че тези аромати зареждат с енергия и ви помагат да се чувствате по-добре всеки ден.

парфюм

ОВЕН – Винаги напред!

Овните с въодушевление правят планове, но не винаги ги реализират. Те обичат парфюми със силно изразен аромат, който няма да остане незабелязан. Острите ухания ги активизират, правят ги по-съсредоточени и внимателни. Дървесните нотки подобряват самочувствието им и ги въодушевяват. Овните се впечатляват от подарък във вишнево-червена опаковка. На дамите подхожда аромата на лимон, дървесни нотки с пачули. За мъжете – аромати, ухаещи на жасмин, мускус, кедър.

ТЕЛЕЦ – спокойствие и хармония

Телецът е уравновесен. Представителите на тази зодия са мирни и спокойни натури. Верността и постоянството са техните отличителни черти. Затова са и традиционалисти. Относно парфюмите, могат да използват един и същ дълго време. За Телеца най-подходящи са аромати с характерни цветни-сладникави нотки, а също така свежият аромат на бергамот.  Дъхът на горски мъх им помага да се приспособят по-лесно към всякакви промени и нововъведения, правейки ги по-предприемчиви и активни. Телецът ще се зарадва на голям флакон в жълта, оранжева или яркозелена опаковка. Подходящи за жената Телец са магнетичните аромати с мирис на лилия, рози, касис и ванилия. Мъжете да се спрат на ароматите с мирис на бергамот и дъбов мъх, сандалово дърво, мускус и амбър.

БЛИЗНАЦИ – изпробват всичко в живота

В тяхната представа раят е градина с аромат на рози. На техния активен начин на живот подхождат свежи аромати, особени с цитрусови нотки. Такъв парфюм влияе положително на психиката им и спомага за по-добра организираност. Ароматите на подправки и свежа зеленина са способни да стабилизират тяхната нервна система. Обичат разнообразните комбинации аромати – от тежки до въздушни. С такава лекота, без да се замислят, присъща на въздушна стихия, сменят своето класическо ухание с някакво ултрамодерно. Подходящи за дамите под този знак са парфюмите, наситени с нежния мирис на златна магнолия, пролетна мимоза, ягода и бяла лилия. Мъжете Близнаци не обичат загадъчни и ексклузивни аромати. Подходящи са по-класическите, в основата на които има нарциси. Подарете им екстравагантен и в същото време весел флакон в светложълт или син цвят.

РАК – спокойната атмосфера и хармонията

Ракът е воден знак, затова той си почива най-добре на морския бряг, където се зарежда с енергия. Свежият мирис на море вдъхновяват творческия дух на Рака. Неговият любим парфюм е с дъх на лято и с цветно-фруктов аромат. Жасминът дава сили на Рака. Най-добрият подарък е закръглен флакон в тъмножълта, зелена или синя опаковка. Често пъти Ракът харесва и белия цвят, символ на светлина и чистота. По отношение на козметиката залагат на доказани марки. Подходящи за дамите са аромати, в които се смесва мирис на шафран, цитруси, сандал, мускус, кафе и кориандър. На мъжете Раци подхождат свежите морски и въздушни аромати, с цветни и плодови нотки. Мирисът на кориандър, сандалово дърво, кедър и кора на олива ги правят спокойни и уравновесени.

ЛЪВ – неизчерпаема енергия

Лъвът реагира най-чувствително на наситените аромати. Свежият мирис на нарциса го вдъхновява и е в състояние да пропъди неговите мрачни мисли. Дървесните нотки развиват чувството на увереност и собствено достойнство. Лъвът няма да устои пред голям интересен флакон, оформен с фантазия в златиста опаковка. Слабост са им ярките и скъпи вещи, затова често си купуват нови дизайнерски оригинални парфюми – със златно покритие и орнаменти. Идеалният аромат за лъвицата е комбинация от цветни и класически аромати, мускус, амбра. На мъжа Лъв ще му допаднат ароматите, в които се усещат цъфнали нарциси, магнолия, фрезии, мускус, ванилия, карамел и сандалово дърво.

ДЕВА – всичко да бъде по правилата

Техните балкони обикновено са потънали в зеленина. За тях е особено важно материалното благополучие. Силните цветни аромати, екзотичните аромати и миризми са способни да ги настроят на романтична вълна, само ако чувството им за реалност не надвие. На Девите ще се хареса флакон в строга геометрична форма. Може да им въздейства силно една зелена, лилава или синя опаковка. Подходящи за Девата са страстните цитрусови и дървесни аромати. За мъжете от тази зодия са подходящи ненатрапчиви миризми, леки като полъха на морски бриз, свежи цитрусови нотки в съчетание с дървесни, които подчертават увереността в собствения успех.

ВЕЗНИ – благородни аристократи

Ценители, които отдават предпочитания предимно към красивите и елегантни вещи, а не на практичните. Везните са въздушен знак и затова с лекота се справят с онези неща, които на другите причиняват безсънни нощи. Сладките аромати ги правят по-уверени в себе си. Ще им бъде приятно, ако им подарите флакон с правилна форма и закръглени ръбове в червена или тюркоазена опаковка. Подходящи за дамите са нежните аромати, не прекалено тежките. Заложете на парфюм с мирис на рози и фрезии, на букет от жасмин, зелени листа, грейпфрут, кора на бреза. Мъжете от тази зодия предпочитат изящните и дори малко сладникави аромати, „облечени“ в правилни, но не ръбати форми. Мирисът на грейпфрут, листа на кипарис, кориандър, кедър, кардамон, мандарини или портокал ще ви кара да се чувствате спокойни и отпочинали.

СКОРПИОН – прави това, което си намисли

Неговият девиз е: „Всичко или нищо!“ Ако съумеете да го предразположите, смятайте, че имате верен приятел. Миризмата на ванилия, кокос и карамел подобрява настроението на нервния Скорпион, изглажда душевните му конфликти и го прави по-достъпен. Скорпиона можете за впечатлите с асиметричен флакон в тъмночервена или сребриста опаковка. Харесват особените, нетрадиционни, интригуващи и силни аромати. Подходящи за жените са парфюмите с мирис на нарциси, цитрусовите нотки стимулират духовните ви сили. За мъжа Скорпион ароматът задължително трябва да е необичаен, но в известна степен и класически. Уханието на розмарин, цитруси, лавандула и ванилия добре подхождат на характера му.

СТРЕЛЕЦ – родени оптимисти

Тяхната стихия – огънят им помага в търсенето на техните идеали. Благодарение на своето положително отношение към света и хората, те имат много приятели. Букет гербери ще накара сърцето на Стрелеца да трепне, а ароматът на лавандула или цитруси за него е като „жива вода“. На Стрелеца ще се хареса флакон с нетрадиционна форма в кралско-син или огненочервен цвят. Парфюмът на дамите от тази зодия трябва да е нежен и женствен. Особено подходящи са цветните нюанси – за лятото – свежи, за зимата – с леки източни мотиви. Ароматът на лимон, жасмин, рози и портокалови цветчета, както на мускус, ванилия и сандалово дърво е подходящ за вашия младежки и енергичен дух. Ароматът на мъжа Стрелец трябва да има делови привкус – с мирис на лавандула и цитруси.

КОЗИРОГ – традиции, ред и отговорност

Козирозите обичат камелията. Пленява ги ароматът на жасмин. Тръпчивият аромат на мъх, дървесина и билки стимулира тяхната концентрация. Подарете им свеж парфюм с цветно-плодов акцент в масивен флакон и тъмна опаковка, например с цвят на антрацит, тъмносин или тъмно-зелен цвят. Подходящи за жената Козирог са плодовите и цветни аромати с източни нотки. Уханието на камелии и жасмин ще окаже благотворно влияние на самочувствието и жизнения ви тонус. Изберете откровените, наситени аромати с нотки на ванилия, диня и узрели праскови. За мъжете са подходящи парфюмите с мирис на горски мъх, кора на дърво и билки. Те ще му помогнат да се концентрира.

ВОДОЛЕЙ – свобода и независимост

Той постоянно търси нещо ново и се стреми да предвиди бъдещето. Предпочита парфюми с елегантен цветен аромат, особено на роза или портокалово дърво. Тези аромати го опияняват и едновременно с това му действат успокояващо, стимулират неговите духовни сили. Желателно е опаковката на подаръка за Водолея да бъде виолетово-червена или студеносиня и задължително със сребристи оттенъци. Най-подходящият подарък за вас е това, което е необичайно и току-що се е появило на пазара. При парфюмите, предпочитате богатите и наситени композиции. Подходящи за дамите са тези с ухания на цветя, хортензии, магнолии, жасмин.

РИБИ – романтични мечтатели

Независимо че Рибите са деликатни и чувствителни, те са способни и на енергични действия, което им позволява да се справят решително с неприятностите. Имат силно развита подсъзнателна връзка с лилията и орхидеята. Чувството им за красота намира израз в предпочитанието им на аромати на редки цветя и мъх. Мирисът на мимоза вдъхновява и стимулира Рибите, подтиквайки ги към нови дейности, усилва способността им да се вживяват в чувствата и настроенията на близките им. Тежките балсамни аромати на мъх и амбра пробуждат в тях нежни чувства и разпалват фантазията им. Рибите могат да бъдат зарадвани с флакон в необикновено нежна форма, опакован в син или зелен цвят. Обичат да имат подходящ парфюм за всеки случай. Подходящи за жената от тази зодия са нежните и енергични аромати, които вдъхват увереност в собствените сили. Уханието на рози или лалетата би било много добро попадение. За мъжа са подходящи свежите аромати – кардамон, кедър, бергамот. Нуждае се от ярък младежки секси аромат, за да се чувства добре./pik/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене