Двама цигани обраха представител на„Месер България“ ЕООД, докато гостувалв хотела на Иван Кочев – Чомбе в Петрич

Валентин ГЕРЧЕВ

Двама роми обраха представител на „Месер България“ ЕООД, докато гостувал в Петрич в хотела на бизнесмена Иван Кочев – Чомбе. Инцидентът станал на паркинга, в очакване на майката на единия от обвиняемите.
Стефан Златков Стоянов от Петрич, който е на 20 години, няма образование и е неграмотен, и в същото време не работи нищо, заедно с приятеля си Ботьо Альошев Митов на 17 години, след 21:00 часа на 04.04.2016 година били на паркинга пред хотел „България“, собственост на Иван Кочев – Чомбе. Двамата чакали пристигането от Гърция на майка му – Златка Стоянова. Докато чакал, Стефан Стоянов забелязал служебния автомобил на Иван Зюмбюлев от Стара Загора, който е служител на „Месер България“ ЕООД, който по това време бил командировка в Петрич. Автомобилът (който обаче бил управляван от Люсиен Ж. Адам) бил марка „Форд“, модел „Рейнджър“, тъмно син на цвят. Стоянов забелязал автомобила и решил да извърши кражбата.
Около 22.00 часа той се приближил до „Форд“-а, поставил отвертка, която носел в себе си, на стъклото на задната дясна врата на автомобила и нанесъл удар с ръка по нея. В резултат на това стъклото се напукало, след което Стефан Стоянов ударил с юмрук (омотан в ръкава на дрехата му) напуканото стъкло и то се счупило. Обвиняемият се промушил в автомобила и взел оттам мобилен телефон марка „НТС“, модел „М8“, заедно със зарядното устройство, което било оставено от командирования Зюмбюлев да се зарежда в автомобила. След което крадецът Стефан и приятелят му Ботьо Митов тръгнали да се прибират.
Около 22.45 часа служителят на фирма „Месер България“ ЕООД Зюмбюлев забелязал, че задното дясно стъкло на автомобила е счупено и констатирал липсата на служебния му телефон, заедно със зарядното му устройство. Стойността на телефона му е 530 лева, а на зарядното устройство – 25 лева. Поради това той уведомил органите на РУ на МВР – Петрич. Оттам реагирали своевременно и извършителят на кражбата бил заловен за часове.

РУ – ПЕТРИЧ, ОБВИНЯВА:

На 04.04.2016 година, за времето от 21.00 часа до 22.00 часа, в гр. Петрич, от лек автомобил марка „Форд“, модел „Рейнджър“, с рег. № СВ З642 ВВ, паркиран на паркинга пред хотел „България“ в гр. Петрич, чрез повреждане на преградата, здраво направена за защита на имот – счупил стъклото на задната дясна врата на автомобила и чрез използване на техническо средство – отверка, е отнел от владението на Иван Стефанов Зюмбюлев от гр. Ст. Загора чужди движими вещи – един брой мобилен телефон марка „НТС“, модел „М 8“ на стойност 530 лв. и зарядно устройство за мобилен телефон на стойност 25 лв., всичко на обща стойност 55 5лева, собственост на „Месер България“ЕООД, гр. София, с управител Люсиен Жулиен Адам, без негова съгласие с намерение противозаконно да го присвои – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 2 и т. 4, пр. 2 от НК във връзка с чл. 194, ал. 194, ал. 1 от НК. Решението на петричкия съд по съдебния казус предстои да бъде издадено в законовия едномесечен срок от разглеждането му.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене