Говори Митьо Пищова: В Гоце Делчев имам само три гласа, а 20 души вкупом дадоха вота си за мен!

В Гоце Делчев имам само три гласа, а 20 души вкупом дадоха вота си за мен. Мой приятел от Петрич заведе 56 човека под строй, а нямам нито един глас. В Банско кръстникът ми, неговите работници с жените си и техни близки – общо 50 човека – гласуваха за мен, а имам само три гласа?!

Борислав РАДОСЛАВОВ

КОЙ Е ТОЙ

Димитър Маринов, по-из­вестен като Митьо Пищо­ва, събра над 15 000 гласа на президентските избори. Любимецът на народа оба­че е категоричен, че за него са гласували над 60 000 души. Обяви главна стачка и заплаши да се обеси. Ще удържи ли на думата си, какво мисли за новия дър­жавен глава на САЩ До­налд Тръмп, четете в след­ващите редове.

– Митьо, здравей. Продъл­жаваш ли с гладната стачка?

– Да. В секция „Емилиян Ста­нев“ във Велико Търново за­ведох съпругата ми, сина ми, приятелката му и 10 негови приятели. Имаше и мои при­ятели. Всички 24 души гласу­вахме за мен, но нямам нито един глас оттам. В секция „Акация“ още 24 мои близки гласуваха за мен – пак нямам глас. В Банско кръстникът ми, неговите работници с жените си и техни близки – общо 50 човека – гласуваха за мен, а имам само три гласа. В Гоце Делчев пак имам само три гласа, а 20 души вкупом дадо­ха вота си за мен. Мой приятел от Петрич заведе 56 човека под строй, а нямам нито един глас. В Лондон имам 10 000 гласа, а в 15-те секции нямам нито един глас. Бюлетините изчезнали, нямало ги изобщо. В секция 59 във Варна 280 мои бюлетини са хвърлени в коша и са заменени с други. Някой дал 2500 лв. на пред­седателката на секцията и по 1500 лв. на всички членове на комисията. В село Добролък, община Асеновград, 120 души гласуваха пред очите ми. Там нямам нито един глас. В Асе­новград мой приятел закара 100 човека от неговата фирма да гласуват под конвой. Бях с него, а нямам и един глас от Асеновград. В Костинброд друг приятел закара 50 чо­века от неговото предприя­тие – също нямам нито един глас. Е*ати мошениците, е*ати крадците! В Германия са гла­сували 59 души за мен, имам само един глас. Във Франция са гласували 60 човека, а уж съм получил 8 гласа. В Гър­ция са гласували 110 човека, нямам нито един глас. Имам 20 000 невалидни бюлетини. Зачеркнато е квадратчето ми, но е излязло малко от него. Подал съм жалба във ВКС.

– Наистина ли си готов да се обесиш?

– Да, наистина съм готов и да се обеся в името на Бъл­гария. Готов съм да умра за България като Васил Левски. Да се знае, че един човек от народа е готов да умре в име­то на българския герб. Дотег­на ми да живея в лъжлива държава. Дотегна ми да жи­вея в измама и фалшифика­ция. Това е много лошо! Фал­шива държава! Имам гроб във Велико Търново, но може да отида да умра в чужбина. 14 дни ще продължи гладната стачка.

– Каква е равносметката за предизборната ти кампания?

– Раздадох 1,8 тона кайма за кюфтета и кебапчета. Раз­дадох 8000 лимонади, 12 000 бири и 8000 питки. Изгорих два тона бензин да обиколя 163 села. И накрая от 60 000 гласа да имам 20 000? Гадно е! Обиден съм на държава­та, обиден съм от властта на ЦИК. Всеки ден от 8 до 17 ч. ще гладувам пред ЦИК. Само на минерална вода съм. Пет пъти ме валя дъждът, пнев­мония ще хвана. Но по-добре да умра като българин, откол­кото като предател. Целувам българското знаме и герб. Бе­силката почти е готова. Двете греди вече са забити, ковем и другата. Слагаме въжето, взе­ли сме и един стол. Обичам България, патриот съм и ще умра за родината. Добре че обичам ГЕРБ. С ГЕРБ се родих, с ГЕРБ ще умра.

– Това означава ли, че ако Цецка Цачева победи, няма да се бесиш?

– Да. Ако Цецка Цачева бие на балотажа, няма да се беся. Но ако победи ген. Радев, ще се обеся. Призовавам всички българи от селата, всички мои фенове, всички от чужбина да гласуват за Цачева.

– Да минем и към прези­дентските емоции в САЩ. Доволен ли си от победата на Доналд Тръмп?

– Определено. Аз от 15 го­дини работя с него. Държа лиценза на модните конкур­си, които той притежава. Вече имам истински приятел мо­ден бос – президент на Аме­рика. Той е купил всичките модни конкурси в света. Той е идвал в София заради „Мис Свят Вселена“ в Драгалевци.

– С какво го гощавахте?

– Яде шопска салата и ке­бапче, което никога не беше опитвал. Яде и традиционна кавърма и българска баница. Много му харесаха. Много е весел. Той е като мен – зевзек човек.

– Ще се виждате ли пак?

– Мисля да му отида на гости в Америка. Търся му служеб­ния мейл да му честитя побе­дата – от президента на мода­та в България на президента на модата в Америка и нов президент на страната.

– Какъв подарък ще му за­несеш?

– Една българска стомна и 500 г розово масло от Казан­лък. Както и розова ракия от село Скобелево до Казанлък. Човекът, който прави такава ракия, ми е голям приятел и ми спонсорира конкурсите.

– Какво означава неговата победа за България?

– Много! Ще има весел и интересен човек, който има като мен нови принципи, ре­шения и стандарти. Няма да има емигранти и наркотици. Ще затвори границата с Мек­сико. В кварталите с черноко­жо население не гласуваха за него и ще има последствия за тях. Няма да има вече такова страшно безредие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене