„Пирин“(Гоце Делчев) с трета поредна победа след 1:0 в дербито на кръга срещу „Миньор“(Перник)

Това бе трети пореден успех успех неврокопчани, който го укрепи в челната тройка

Двата тима изнесоха добър за стандартите на Трета лига мач, в който те предложиха и доста тактическо надиграване, а Леон Илиев донесе трите точки за домакините след късен гол в 82-ата минута.

Домакините бяха обаче отборът с повече идеи как да отбележат попадение като дори имаха отменен гол в 15-ата минута. Тогава Томи Костадинов се разписа след комбинация с Борислав Хазуров, но страничния рефер Олег Панайотов вдигна флага!

После вратарят на гостите Даниел Леонтиев трябваше да проявява рефлекс след шутове на Георги Калайджиев и Томи Костадинов. Ангел Юсев пък се намесва решително след удари на Георги Ризов и Томислав Павлов.

В 30-та минута Георги Самокишев намери Томи Костадинов в наказателното поле, но ударът му с глава намери напречната греда.След него Христо Петров стреля опасно, но до вратата. Пред отсрещната голлинията същото стори Борислав Хазуров в 43-ата минута.

След почивката Атанас Спириев направи пропуска на мача сам срещу вратаря на „Миньор“. Удар на Радослав Анев пък бе избит от голлинията от противников футболист. След шутове на Георги Калайджиев и Томи Костадинов и добри намеси на стража на съперника дойде 82-ата минута. Натискът на гоцеделчевци даде резултат, след като Леон Илиев бе на точното място при меллето в наказателното поле на перничани и донесе победата на „Пирин“ с единственото попадение в срещата.

За неврокопчани това е трета поредна победа, за „Миньор“ обаче загубата бе трета поред. Преди това чуковете загубиха от „Пирин“(Разлог) и „Беласица“(Петрич).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене