Евдокия Попадинова с първа индивидуална награда в САЩ и първо попадение в Националния шампионат

Родената в Хаджидимово футболистка Евдокия Попадинова спечели първият си индивидуален приз в студентското първенство по футбол на САЩ. Евето получи наградата “Новобранец на годината”, на последния турнир от програмата на шампионата.

Вторият поставен в схемата отбор на Northwestern Охайо, в който от август насам се подвизава Евдокия, влезе в историята, като спечели за трети пореден път шампионата на Wolverine-Hoosier Athletic Conference/ WHAC/. Това е първият път, когато отбор е спечелил три последователни турнирни титли в спорта.

Попадинова и съотборничките и вече получиха автоматично право да участват в Лигата за Националния шампионат NAIA. Евдокия не успя да се разпише при победата с 2:0 над Дейвънпорт, но пък направи много силен мач и получи индивидуалната награда. Качествата на бившата състезателка на Спортика Благоевград не останаха незабелязани от ръководителите на шампионата за колежански футбол при дамите.

Наградата е напълно заслужена, след като Евето отбеляза няколко решителни попадения и асистира за други, за първото място на университета Northwestern. Той влиза в NAIA с трето постижение сред всичките 31 колежа, с 18 победи, 2 равенства и 1 загуба. В първия кръг от Националния шампионат, в който участват университети цяла Америка и Канада, Евдокия бе домакин на Тенеси и спечели с 3:0. Попадинова вкара третото попадение в мача, като се разписа в 67 минута.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене