Магията на Мелпомена омая децата на Симитли

Цял ден театрален маратон. Такава насита с изкуство се случва за втори път в Симитли. За втора поредна година Симитли се включва в инициативата за култура и изкуство – Европейска нощ на театрите, с партньорството на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“.

Всъщност нощта на театъра анонсираха най-важните – децата и представленията за тях – „Аладин и вълшебната лампа“ и ,,Снежанка и джуджетата“.

brano-2

Аладин с вълшебната лампа запали вълшебен плам в очичките на децата в публиката . Истински фурор. Едва се събраха в киносалона на Читалище „Св.Климент Охридски“ желаещите да гледат театър още с първото представление за деня. С ,,Аладин и вълшебната лампа“ по неповторим начин актьорите от Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев” включиха децата от публиката в представлението, като раздадоха роли на всички желаещи за театралната сцена. С бурни аплодисменти всички родители и зрители се радваха на изявите на децата.

Читалището в Симитли не бе побирало толкова много хора, колкото се събраха и за второто представление, изиграно от децата от Театрална школа към Читалище „Св.Климент Охридски“. ,,Снежанка и джуджетата“, с блестящата актьорска игра на малките таланти на Симитли вдигна публиката на крака и няколко минутни аплаузи. Над 250 зрители дойдоха и в 14:00 часа, да се насладят на невероятно поставената комедия .  В 16:00 часа маратонът продължи с ,,Не се гаси туй, що не гасне“.

Нощта на театрите продължава с „Предложение“ и ,,Затруднение“,  – 18:00 часа и ,,Жената и мъжете“ в 20:00 часа, с което ще бъде закрит театралният маратон в Симитли. Усещането за претъпкана зала е неописуемо, заповядайте на оставащите представления. Входът е свободен!!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене