Connect with us

Култура

Община Симитли се включва днес в отбелязването на Европейската нощ на театрите

Published

on

Днес, 19 ноември ( събота) в читалище “Св. Климент Охридски” в Симитли Драматичен театър “Проф. Енчо Халачев”, Театрална школа ,,Ер малък” и Театрална школа към НЧ „Св.Климент Охридски”- гр. Симитли за втора поредна година ще направят Симитли едно от най- предпочитаните места за прекарване на почивния ден.

5 представления ще запишат името на Симитли в списъка на шестнадесетте участника в Европейската нощ на театрите в България. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

 Представленията ще се играят:
– От 11:00 часа- ,,Аладин и вълшебната лампа“ , Читалище “Св. Климент Охридски”;
– От 14:00 часа,,Снежанка и джуджетата“ , Читалище “Св. Климент Охридски”;
– От 16:00 часа ,,Не се гаси туй, що не гасне“, Читалище “Св. Климент Охридски”;
– От 18:00 часа „Предложение“ и ,,Затруднение”, Читалище “Св. Климент Охридски”;
– От 20:00 ,,Жената и мъжете“, Читалище “Св. Климент Охридски”;
Входът за всички представления е свободен.

pirinsko.com

Пиринско дело

Похвално! Младото поколение от джамийското настоятелство в  Гоце Делчев, квартал Комсала дариха продукти от първа необходимост на няколко нуждаещи се семейства!

Published

on

Извънредната епидемична обстановка накара младото поколение от джамийското настоятелство в  Гоце Делчев, квартал Комсала да дарят продукти от първа необходимост на няколко нуждаещи се семейства. Похвално е когато младите отдават голяма част от времето си на релгията, а тя от строя страна ги учи на съпричастност и благотворителност. Младите хора са бъдещето ни и както се вижда надежда има. “Аллах да е доволен от тях. Амин” пишат в социалните мрежи мюсюлмани, по повод добрата инициатива.
Топ Преса също подкрепя действията на младите хора към джамията в Гоце Делчев и декларира, че за напрад винаги е на разположение за техните инициативи.
Готови сме да ви помагаме с каквото можем, приятели!
Валери Буцеров, Orhan Kambur и 192 други
52 коментара
18 споделяния
Харесване

Коментар
Споделяне

Continue Reading

Култура

На 4 декември почитаме света Варвара

Published

on

На 4 декември църквата почита света Варвара, която се приема за покровителка на починалите от внезапна смърт – тези, които са нямали време да се покаят и причестят.

През времето на император Максимиан живял в Илиопол един богат и знатен човек на име Диоскор. Едничката си дъщеря Варвара той обичал и пазел като очите си. Бащата полагал големи грижи за нейното езическо възпитание, защото сам бил езичник.

Но Варвара се запознава с християни и приема св. Кръщение. Когато бащата научава, че дъщеря му е станала християнка, нарежда да я бичуват. Тъй като тя не се отказва от вярата си, Диоскор получава съгласието на управителя на града Мартиан да я осъди на смърт.

По нареждане на бащата Варвара е обезглавена. Поверието гласи, че Божието възмездие настига бащата на Варвара и управителя на града – двамата са поразени от мълния.

През VI век мощите на света Варвара са пренесени в Константинопол. Сега мощите на св. великомъченица Варвара почиват в Киев.

Имен ден празнуват всички, носещи имената Варвара, Варя, Варадин.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al