Македонските медии: Задържаните в Косово ислямисти са планирали едновременни нападения в Македония, Косово и Албания (ОБЗОР)

Снимка: „Лайми“ – Косово

Арестуваните 19 члена на организация на Ислямска държава в Косово са планирали едновременни нападения в Македония, Косово и Албания, пишат всички македонски медии.
Електронното издание „Нова ТВ“ се позовава на съобщение на косовската полиция, според което арестуваните са готвели терористични нападения на територията на Косово, Албания и Македония.
Според „Плюс Инфо“ и „А1 ON“ главната цел на нападението е била футболната среща между Албания и Израел, която от съображения за сигурност преди седмица беше пренасрочена да се играе в Елбасан вместо в Шкодра.
Телевизия „Сител“ уточнява, че лидер на ислямистката група е косовският албанец Лавдрим Мухаджери, сражавал се на страната на ИДИЛ в Сирия. Според „Сител“ нападенията в Македония е трябвало да бъдат извършени от млади ислямисти от Скопие и Арачиново.
Телевизията съобщава, че 23-годишният етнически албанец от Скопие, който беше задържан в Прищина в рамките на антитерористичната операция, все още не е предаден на македонската полиция.
„Телеграф“ пише, че цел на терористичната група са били всички балкански страни.
Обширна информация за извършените арести и за хода на разследването на връзките на задържаните са публикувани в „МКД“, „Курир“, „Нова Македония“ и др.

Превод и редакция: Василена Йорданова/focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене