Консултират граждани, обект на дискриминация в Симитли

 Открита приемна за граждани с регионалния представител на Комисия за защита от дискриминация ще се проведе в заседателната зала на Община Симитли. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Регионалният представител на комисията ще консултира граждани, които са били обект на дискриминационни действия в работата, на улицата, в училище, в общината, в здравното заведение, в магазина, тези, които се чувстват с нарушени права заради недостъпна архитектурна среда или редица други практики на дискриминация и им оказва методическа помощ при подаване на жалба.
Срещата е от 11.30 часа.
Комисията за защита от дискриминация е специализиран орган, призван да провежда държавната политика в областта на равните възможности и равното третиране на всички граждани на територията на Република България.

Различията между хората, основани на пол, раса, етнос, религия, обществено положение, както и на какъвто и да било друг признак, не могат и не бива да стават причина за неравенство, привилегии или каквито и да било други прояви на нетолерантност.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене