Без категория

Националния печат

печат

“Труд”

Търсят се фирми да участват в изложения

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) търси фирми, за да ги води безплатно на международни изложения. Парите за тях идват по проект, финансиран с 27 млн. лв. от оперативна програма “Конкурентоспособност”. Вече са изтекли 3 години от старта на инициативата, но от агенцията ще поискат удължаването  с 1 година, защото има още средства за усвояване.

Цените ще падат още

Цените в България ще продължат да падат и през 2014 г., гласи един от основните изводи в тримесечния икономически анализ на УниКредит Булбанк. Очакваната средногодишна инфлация е минус 0,8%. За сравнение Националният статистически институт отчете намаление на цените с 1,6% за 2013 г.

“Сега”

Русия и НАТО си играят на стражари и апаши край морската ни граница

От началото на годината са се увеличили драстично полетите на руски разузнавателни самолети в близост до българското Черноморско крайбрежие. Това е причината все по-често българските МиГ-29, които изпълняват задачи по Air policing, да излизат по нареждане на НАТО. Между два и десет пъти на седмица се е налагало на изтребителите да излитат от авиобаза „Граф Игнатиево“, за да наблюдават руските машини и да им пречат да не навлязат в българското въздушно пространство, научи „Сега“ от източници от Министерството на отбраната.

Бетонът започва да се лее в Карадере през септември

Строителството в местността Карадере, в която попадат две защитени зони по „Натура 2000“, се планира да започне още през септември. Това става ясно от стенограмата на правителството от 19 март, където спорният мегапроект „Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт“ на офшорката „Мадара Юръп“ АД е последна точка. От документа се разбира, че кабинетът гледа с надежда на застрояването на един от малкото останали девствени плажове и дори готви създаване на работна група „за осигуряване на институционална подкрепа за изпълнението му“.

Личната карта става вход за лечение в болница

Пациентите няма да могат да влизат в болница без лична карта, тъй като тя ще стане физически вход към системата. Надзорниците на здравната каса са приели вчера в болничната помощ да се въведе система, която ще позволи чекиране на документа за самоличност при посещението на пациента. Подобна система има в парламента, където картата се сканира и е ясно кой кога точно е влязъл и къде е отишъл.

“Стандарт”

Банков шеф: Забранете рекламите за бързи кредити

Рекламите за бързи и потребителски кредити трябва да се забранят. Радикалната идея е на Петър Славов, председател на Надзорния съвет на ПроКредит Банк. „Няма голяма разлика между реклама за цигари и за бързи кредити. Всяка реклама, която мотивира неоправдано потребление, е вредна“, посочи банковият шеф пред „Стандарт“.

Финтираха за ЦИК Плевнелиев

Росен Плевнелиев бе финтиран за квотите в ЦИК. След като лидерите на ДПС и ГЕРБ Лютви Местан и Бойко Борисов се разбраха за преразпределение на местата, но въпрeки това президентът отказа да промени указа си, вчера стана ясно, че Изборният кодекс влиза спешно за ремонт в парламента.

Тръгва проверка за докторските подкупи

Ще разпоредя пълна проверка веднага щом получа конкретните сигнали. Това съобщи здравният министър д-р Таня Андреева по повод публикацията на „Стандарт“ за комисоните, които лекарите получават за всеки насочен пациент към кардиологична болница. Конкретните суми варират от 80 до 250 лв. според случая.

 “24 часа”

Увеличават ЦИК с 1 до 3-ма, за да са доволни всички

Съставът на ЦИК може да бъде увеличен с 1 до 3-ма души. Такава спешна промяна на току-що приетия нов Изборен кодекс са обсъдили БСП и ДПС .

“Монитор”

България не признава референдума в Крим

Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) обяви за нелегитимен референдума в Крим за присъединяването на полуострова към Русия. Това стана вчера на продължилото повече от 4 часа съвещание на президента Росен Плевнелиев, председателя на НС Михаил Миков и премиера Пламен Орешарски с лидерите на четирите парламентарно представени партии, министри и директорите на няколко служби за сигурност.

Киев изтегли войските си от полуострова

Временният украински президент Олек­сандър Тур­чинов нареди на украинските военни части да се изтеглят от територията на Крим заради заплахата за живота на украинските военнослужещи и техните семейства, предадоха агенциите.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене